Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Objazdy i inne okresowe zmiany tras tramwajów - 2021
Moderator: Wiliam
Nie zgodzę się z Tobą. Raczej próba uniknięcia afery przy "likwidacji" linii.
-
michael112
No gratuluję. Cięcie podaży na Broniewskiego.
A można było ściąć 17 do 15' (i tak będzie mieć specjalny rozkład) i uruchomić to 47 w weekend. Niewątpliwie przystanki Metro Marymont i Ks. Popiełuszki poniosły by ogromną stratę przez brak tych weekendowych kursów 17.
Inna sprawa że przebieg przez dwa mosty idiotyczny. Powinno toto jechać przez Okopową jak 17.
O matko, bo na Broniewskiego to ludzie się w tramwajach nie mieszczą..... Szczególnie w długi weekend z pogodą jak w marcu. Że o jeszcze nie odwołanej pandemii nie wspomnę.
Przynajmniej z Radosława do Feminy będzie można pojechać bezpośrednio na 3 sposoby.michael112 pisze:No gratuluję. Cięcie podaży na Broniewskiego.
A można było ściąć 17 do 15' (i tak będzie mieć specjalny rozkład) i uruchomić to 47 w weekend. Niewątpliwie przystanki Metro Marymont i Ks. Popiełuszki poniosły by ogromną stratę przez brak tych weekendowych kursów 17.
Inna sprawa że przebieg przez dwa mosty idiotyczny. Powinno toto jechać przez Okopową jak 17.
ŁK
17 oraz 33 będą cały tydzień słabe. I więcej kursów na objazd przez Kercelak nie wejdzie. Na zachodnim wlocie Feminy będzie 30 kursów prosto plus 15 kursów w prawo. Więcej to byłby gwarantowany kataklizm. Dlatego 47 musiało pojechać na wschód.
No i przypominam że mówimy o tygodniu z długim weekendem.
No i przypominam że mówimy o tygodniu z długim weekendem.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Skoro 17 i tak ma być słaba to nie można było już 17 skierować na Nowe Bemowo a 35 na Tarchomin Kościelny? A zamiast 47 zrobić 41 tyle że przez trasę WZ.

Czyli dwie linie z JPIi wpakować na Broniewskiego, pozbawić Babkę połączenia z Tarchominem i stworzyć nowe połączenie Marszałkowskiej z Tarchominem. O wymianie oprócz rozkładów także tarczek nie wspominając. Powstrzymam się z komentarzem. Chyba że nie załapałem idei.
-
michael112
To przynajmniej zostawić 47 cały tydzień.
Wołoska z tramwajem co 15 minut w DS?
Wołoska z tramwajem co 15 minut w DS?
Myślę, że to byłoby lepsze niż 47. Z Babki na Metro Marymont można podjechać 27, nawet na składy zamiast solówek. Skoro to i tak ma trwać tydzień to jako rozwiązanie czasowe wydaje mi się korzystniejsze niż takie kręcenie się 47. No i Bródno dodatkowo by nie oberwało brakiem 41Paweł D. pisze: ↑25 maja 2021, 23:23Czyli dwie linie z JPIi wpakować na Broniewskiego, pozbawić Babkę połączenia z Tarchominem i stworzyć nowe połączenie Marszałkowskiej z Tarchominem. O wymianie oprócz rozkładów także tarczek nie wspominając. Powstrzymam się z komentarzem. Chyba że nie załapałem idei.

I jeszcze wytłumacz przeciętnemu pasażerowi, że zamiana końcówek 17 i 35 to tak na (tygodniową) chwilę....
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Relacje skrętne przy Kinie Femina świecą się cały czas, czy są zakryte czarnym workiem i odkrywane w razie potrzeby?
Działają cały czas.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tak ściślej, to cały czas świecą zabraniające - zezwalający jest wzbudzany przez skręcający tramwaj (i odbywa się to kosztem długości światła na którejś relacji na wprost).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Skręty tramwajowe nie mieszczą się w cieniu skrętów drogowych?
-
michael112
A może 27 na Nowe Bemowo bez kombinacji z 17?Bywalec pisze: ↑25 maja 2021, 23:32Myślę, że to byłoby lepsze niż 47. Z Babki na Metro Marymont można podjechać 27, nawet na składy zamiast solówek. Skoro to i tak ma trwać tydzień to jako rozwiązanie czasowe wydaje mi się korzystniejsze niż takie kręcenie się 47. No i Bródno dodatkowo by nie oberwało brakiem 41