Priorytety dla tramwajów
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ale już dziś istnieje przystanek, gdzie by to mogły robić - tranzytowy dla 521.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Poza tym z tych autobusów można wysiąść na Gocławku i tam przesiąść się zarówno w 3 na Pragę, jak i 9 do Śródmieścia (powiedzmy, że 6 i 24 tam nie powinno być). A na Wiatracznej co zyskujesz? 22, które nie ma żadnej wartości dodanej w stosunku do 3 i 9 i w ogóle to nie powinno na dobrą sprawę istnieć?
To nie przesiadka na Wiatracznej jest słaba, to lokalizacja pętli jest w obecnym układzie o kant dupy potłuc, bo węzeł przy Płowieckiej został ukatrupiony.
To nie przesiadka na Wiatracznej jest słaba, to lokalizacja pętli jest w obecnym układzie o kant dupy potłuc, bo węzeł przy Płowieckiej został ukatrupiony.
22 akurat ma znaczenie marginalne, ale 26 już niekoniecznie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Pomińmy ciszą tę patologiczną spuściznę poprzedniej epoki. Krzyżowanie się wyjazdu z przystanku w lewo ze skręcającymi w Waszyngtona gwarantuje wysokie Zatrudnienie lakierników.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Z punktu widzenia jakości przesiadki jest to jednak rozwiązanie idealne.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A tak przy okazji zapytam - planowane jest w najbliższej przyszłości ogarnięcie ciągu pl. Zbawiciela - Królikarnia? Pl. Unii tak jakaś loteria - albo się stoi po 3 razy albo przejeżdża "na raz" i odstaje przyspieszenie na przystanku.
Kijowska coś zmieniła? Dziś światło tramwajowe w prawo w Targową trwało z 1.5 minuty. Bo w środku przyjechał jakis przejazd techniczny.
ŁK
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na południe od placu Unii raczej 2023 - na istniejącej organizacji ruchu zgody na zmiany nie było, a korekty wymagają projektów branżowych (miejmy nadzieję, że tylko elektrycznych). Przy czym jak już zmieniać, to z uwzględnieniem odbudow węzła Rakowiecka - Puławska - Goworka, bo wejdą nowe dłuższe cykle na całym ciągu, a terminowo to się całkiem nieźle składa.
Między placem Unii a Zbawixem w przyszłym roku powinno się udać, w pierwszym ruchu koordynacja to zmiany, w drugim adaptacja (trzeba trochę dosprzętowić).
Z Targowej się nic więcej już nie wyciśnie, trzeba do tego siąść od nowa.
A odcinek pl. Unii - Rakowiecka to jakieś wzbudzanie? Usiłuję dopatrzyć się czemu czasem da się przejechać, a czasem (najczęściej) stoi przy Waryńskiego/Goworka i Rakowieckiej.
Na przejściach przez Marszałkowską wygląda jakby piesi za często dostawali swoje zielone. Kiedyś ktoś, może nawet Ty, wrzucił zdjęcia szafki z kamerą co wykrywała tramwaj. Ale chyba coś nie wyszło.
Ja często jeżdżę kombinacją 17+10 i po super jeździe człowieka krew zalewa jak 10 łapie same kreski....
Na przejściach przez Marszałkowską wygląda jakby piesi za często dostawali swoje zielone. Kiedyś ktoś, może nawet Ty, wrzucił zdjęcia szafki z kamerą co wykrywała tramwaj. Ale chyba coś nie wyszło.
Ja często jeżdżę kombinacją 17+10 i po super jeździe człowieka krew zalewa jak 10 łapie same kreski....
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
tak, tam jest jakies wzbudzanie, ale często się sypie. Robocza teoria jest taka, że sterownik jest zbyt głupi na zaimplementowany w nim algorytm (choc ja podejrzewam raczej jakiegoś buga w algorytmie typu zbyt dużo tramwajów na razi i gubi wiązke do koordynacji i potem panicznie próbuje do niej wrócić).
Liczę, że da się ogarnąć te szaleństwa w ramach czasówek na Agrykolę (w myśl zasady lepsza sensowna stałoczasówka niż niedopracowana a ambitna adaptacja), zobaczymy. Zresztą tam teraz przez 2 lata będą różne warianty czasówek chodziły, jak nie na Agrykolę, to na budowę kolektora (co wygeneruje przeciez objazdy) a potem tramwaju (zarówno gagarińskiego, jak i spacerowego).
Liczę, że da się ogarnąć te szaleństwa w ramach czasówek na Agrykolę (w myśl zasady lepsza sensowna stałoczasówka niż niedopracowana a ambitna adaptacja), zobaczymy. Zresztą tam teraz przez 2 lata będą różne warianty czasówek chodziły, jak nie na Agrykolę, to na budowę kolektora (co wygeneruje przeciez objazdy) a potem tramwaju (zarówno gagarińskiego, jak i spacerowego).
Rakowiecka x Woloska ma już fazę w lewo, przynajmniej od strony centrum. To znaczy, że ktoś już tam coś wygrzebał i że priorytet jest blisko, prawda? Zresztą jak i na całej Wołoskiej, prawda?
ŁK
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Rakowiecka/Wołoska? W sensie Boboli?
-
Nawet dwa razy w cyklu, sama z siebie. Tzn. z daleka widać, że świeci. Brawo WY.
miłośnik 13N