Komunikacja w trakcie remontu wiaduktów Trasy Łazienkowskiej
Moderator: Wiliam
Właśnie, autobusy się nie będą zderzać lusterkami? Choć i tak jest 40 km/h…Emyl pisze:Super
A propos zwężeń - patrzę na zdjęcia TŁ po przełożeniu ruchu i mam wrażenie, że z szerokością pasów trochę przesadzili. Należało stamtąd albo wywalić zbiorkom albo auta.
ŁK
-
Z trzech pasów zrobili cztery. Tak krawiec kraje, jak mu materiału staje.
Torwar 01 dla 138 zmienił charakter ze stałego na warunkowy?
A N25 nadal zatrzymuje się na przyst. Torwar 02 i Rozbrat 02.
Zauważyłem, że w stronę Wisły osobówki nie dojeżdżają do prawej krawędzi pasa, w efekcie czego jadą okrakiem swoim pasem i buspasem. Natomiast w efekcie tego autobus jedzie trochę pasem dla osobówek, i trochę bardzo jak z naprzeciwka jedzie autobus. Dziś o 16 nie można mówić o nawet średnim natężeniu, ale nie widzę tego ani w poniedziałek feryjny, ani poniedziałek po feriach. Chyba że ludzie się przestraszą i będą omijać ten ,,cztero"pasmowy twór szerokim łukiem.
Mnie to zastanawia jeszcze jedna rzecz: mianowicie niedawno zmniejszyli prędkość dopuszczalna i wprowadzili zakazy dla ciężkich pojazdów - a czy teraz jeden wiadukt uniesie taki ciężar i drgania, czy jednak za jakies 3 miesiące zamkną to w pizdu wszystko…
ŁK
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No ale przenieśli autobusy na środek ustroju.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Plus chyba jeszcze jakieś wzmocnienia tymczasowe robiono.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Pojechałem, sprawdziłem, jazda „swoim pasem” jest prawie niemożliwa przy 40km/h - po prawej w kierunku Pragi krawężnik jest tak wysoki, że przy takiej prędkości automatycznie ucieka się w lewo. A moja bawara wcale nie jest jakaś wielka. Autobusy natomiast jeżdżą okrakiem nad podwójną ciągłą i widziałem, jak zwalniają niemalże do zera żeby bezpiecznie się minąć. Moim zdaniem takie coś nie powinno zostać dopuszczone do użytkowania, tam po prostu nie jest bezpiecznie
Skoro się trzeba prawie zatrzymać to jest bezpiecznie
Wróble ćwierkają, że dzisiaj rano nawet nikt nie pilnował buspasa, a kierowcy jeździli, jak chcieli.
Ktoś z was jechał już dzisiaj TŁ?
Ktoś z was jechał już dzisiaj TŁ?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Swoją drogą - jak i skąd można go pilnować?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow