To nie bajki, tylko prawda, po prostu nie dają im już naklejek na dechy, więc musieliby jeździć bez żadnego oznaczenia linii. Ale - tak jak wspomniałeś w innym temacie - koszty miejskiej spółki i tak zapłaciłoby miasto, więc ewentualne kary nie mają sensu. I dlatego pewnie jazzy jeżdżą nieraz z popsutymi wyświetlaczami, a jednak bez dech.
Informacja pasażerska
Pół roku mija odkąd otwarto przystanek Os.Pozytywny Mokotów. Ile czasu jeszcze potrzeba kleszczowej, żeby wgrać komunikaty głosowe?
ŁK
Nowy (od jakiegoś czasu) dyrektor ZTM, nowe nieporządki.
Zawieszenie 41 było na "okres około 1,5 tygodnia", bez wskazania konkretnej daty. I nagle dziś 41 wraca, 17 zmienia kursowanie. Na stronie WTP żadnej informacji, niech pasażer będzie zaskoczony.
Jutro kolejne zmiany w związku z wyłączeniem skrzyżowania Stołecznej i Słowackiego. Zwykle takie wyłączenie weekendowe zaczynały się wieczorem, tym razem od rana. Na wszelki wypadek w komunikacie nie ma na ten temat wzmianki, niech pasażer będzie zaskoczony.
W sobotę i niedzielę M1 jeździ na skróconej trasie
- cytat z komunikatu "Linia metra M1 będzie kursowała na odcinku STOKŁOSY – MŁOCINY wg aktualnego rozkładu jazdy.", brak wzmianki o skróceniu trasy, niech się pasażer domyśli.
Informacja pasażerska zdawkowa, prawie jak z lat głębokiego socjalizmu.
Zawieszenie 41 było na "okres około 1,5 tygodnia", bez wskazania konkretnej daty. I nagle dziś 41 wraca, 17 zmienia kursowanie. Na stronie WTP żadnej informacji, niech pasażer będzie zaskoczony.
Jutro kolejne zmiany w związku z wyłączeniem skrzyżowania Stołecznej i Słowackiego. Zwykle takie wyłączenie weekendowe zaczynały się wieczorem, tym razem od rana. Na wszelki wypadek w komunikacie nie ma na ten temat wzmianki, niech pasażer będzie zaskoczony.
W sobotę i niedzielę M1 jeździ na skróconej trasie
- cytat z komunikatu "Linia metra M1 będzie kursowała na odcinku STOKŁOSY – MŁOCINY wg aktualnego rozkładu jazdy.", brak wzmianki o skróceniu trasy, niech się pasażer domyśli.
Informacja pasażerska zdawkowa, prawie jak z lat głębokiego socjalizmu.
https://www.wtp.waw.pl/newsy/2022/06/24 ... a-annopol/
Gdy zaczyna się wieczorem, to jest info, że "od około 22:00" (a nawet od ok. 23:50:
https://www.wtp.waw.pl/zmiany/2022/07/0 ... -plockiej/)
"Powodem wyłączenia ruchu metra do Kabat (...)"
https://www.wtp.waw.pl/newsy/2022/07/05 ... -stoklosy/
Skoro jest info, że Stokłosy-Młociny, to po co wzmianka o skróconej trasie? To nie rozumie się samo przez się?
1. na rozkładach w internecie nie było daty obowiązywania, na wywieszkach na przystankach nie było daty zakończenia remontu. Co ogląda pasażer bardziej regularnie - informację w archiwum strony WTP czy to co ma przed oczami na przystanku?person pisze: ↑07 lip 2022, 12:26https://www.wtp.waw.pl/newsy/2022/06/24 ... a-annopol/
Gdy zaczyna się wieczorem, to jest info, że "od około 22:00" (a nawet od ok. 23:50:
https://www.wtp.waw.pl/zmiany/2022/07/0 ... -plockiej/)
"Powodem wyłączenia ruchu metra do Kabat (...)"
https://www.wtp.waw.pl/newsy/2022/07/05 ... -stoklosy/
Skoro jest info, że Stokłosy-Młociny, to po co wzmianka o skróconej trasie? To nie rozumie się samo przez się?
2 i 3. dlaczego pasażer ma się tego domyślać a nie ma podane wprost? "Co poeta miał ma myśli" to na lekcjach polskiego a nie w informacji dla pasażera
- AdamKlocusky
- Kontakt:
Zastanawia mnie fakt dlaczego nie poinformowano o likwidacji linii 321, 901 i 902 z dniem 16 lipca na stronie. Czy to tak trudno napisać o tym komunikat? Podobnie było z przystankiem MOST ŚLĄSKO-DĄBROWSKI 02, który zlikwidowano wraz z uruchomieniem ZP OS.PANIEŃSKA...
- Bastian
- Sułtan Maroka
A 284?AdamKlocusky pisze: ↑20 lip 2022, 16:52Zastanawia mnie fakt dlaczego nie poinformowano o likwidacji linii 321, 901 i 902 z dniem 16 lipca na stronie. Czy to tak trudno napisać o tym komunikat? Podobnie było z przystankiem MOST ŚLĄSKO-DĄBROWSKI 02, który zlikwidowano wraz z uruchomieniem ZP OS.PANIEŃSKA...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- AdamKlocusky
- Kontakt:
O 284 wyjątkowo wspomnieli w komunikacie (zmiany po otwarciu nitki M2 na Bemowo).Bastian pisze:A 284?AdamKlocusky pisze: ↑20 lip 2022, 16:52Zastanawia mnie fakt dlaczego nie poinformowano o likwidacji linii 321, 901 i 902 z dniem 16 lipca na stronie. Czy to tak trudno napisać o tym komunikat? Podobnie było z przystankiem MOST ŚLĄSKO-DĄBROWSKI 02, który zlikwidowano wraz z uruchomieniem ZP OS.PANIEŃSKA...
-
michael112
To jak nie poinformowano, to skąd informacja że rzekomo do tego doszło?AdamKlocusky pisze:Zastanawia mnie fakt dlaczego nie poinformowano o likwidacji linii 321, 901 i 902 z dniem 16 lipca na stronie. Czy to tak trudno napisać o tym komunikat? Podobnie było z przystankiem MOST ŚLĄSKO-DĄBROWSKI 02, który zlikwidowano wraz z uruchomieniem ZP OS.PANIEŃSKA...
- AdamKlocusky
- Kontakt:
Informację tą dostałem w odpowiedzi na wiadomość złożoną przez formularz kontaktowy na stronie WTP.michael112 pisze:To jak nie poinformowano, to skąd informacja że rzekomo do tego doszło?AdamKlocusky pisze:Zastanawia mnie fakt dlaczego nie poinformowano o likwidacji linii 321, 901 i 902 z dniem 16 lipca na stronie. Czy to tak trudno napisać o tym komunikat? Podobnie było z przystankiem MOST ŚLĄSKO-DĄBROWSKI 02, który zlikwidowano wraz z uruchomieniem ZP OS.PANIEŃSKA...
Czy u nas kiedykolwiek był/jest brany pod uwagę system informacji polegający na wyświetlaczach, które zbiorczo wyświetlają wszystkie linie, np na większych pętlach czy w metrze? Na pętlach czasami powrzucane są wszystkie rozkłady na dużą tablicę ale umówmy się, trochę to rozwiązanie jest archaiczne.
Jak teraz korzystam z MBemowo i chcę podjechać 2 przystanki do os.Górczewska to mogę wyjść z metra albo na tramwaj, albo na autobus. Fajnie byłoby umieścić kilka takich zbiorczych wyświetlaczy, bo jak z różnych przystanków można pojechać w tym samym kierunku to jest to duże ułatwienie. W wielu miejscach w Europie rzecz standardowa, a u nas wciąż jakoś nieznana.
Jak teraz korzystam z MBemowo i chcę podjechać 2 przystanki do os.Górczewska to mogę wyjść z metra albo na tramwaj, albo na autobus. Fajnie byłoby umieścić kilka takich zbiorczych wyświetlaczy, bo jak z różnych przystanków można pojechać w tym samym kierunku to jest to duże ułatwienie. W wielu miejscach w Europie rzecz standardowa, a u nas wciąż jakoś nieznana.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
-
michael112
https://i.ibb.co/p4myCkC/kursy-z-wysoka-podloga.jpg
To teraz kwadraciki oznaczają kursy wysokopodłogowe? Dawniej było dokładnie na odwrót.
To teraz kwadraciki oznaczają kursy wysokopodłogowe? Dawniej było dokładnie na odwrót.
- TranslatorPS
A to już tutaj zauważono i dyskutowano >> viewtopic.php?p=1114701#p1114701 
Ten od cyferek i tłumaczeń.
Ostatni manual miejski: Kraków 12240 > 538-04, 23.07.2023
Ostatni wysokopodłogowy miejski: Kraków 12240 > 538-04, 23.07.2023
Ostatni 5B/6B: EN71-010 > ROJ 30513, 13.10.2025
Ostatni pod banderą ZTM: 6208 > 13/189, 7.01.2023
Ostatni manual miejski: Kraków 12240 > 538-04, 23.07.2023
Ostatni wysokopodłogowy miejski: Kraków 12240 > 538-04, 23.07.2023
Ostatni 5B/6B: EN71-010 > ROJ 30513, 13.10.2025
Ostatni pod banderą ZTM: 6208 > 13/189, 7.01.2023
W tej informacji była likwidacja ciekawszych linii.AdamKlocusky pisze: ↑08 sie 2022, 17:44Informację tą dostałem w odpowiedzi na wiadomość złożoną przez formularz kontaktowy na stronie WTP.michael112 pisze:To jak nie poinformowano, to skąd informacja że rzekomo do tego doszło?
Podpowiem tylko, że najstarsza została zawieszona w marcu 2010 roku
- AdamKlocusky
- Kontakt:
Czyżby 384?Plesim pisze:W tej informacji była likwidacja ciekawszych linii.AdamKlocusky pisze: ↑08 sie 2022, 17:44Informację tą dostałem w odpowiedzi na wiadomość złożoną przez formularz kontaktowy na stronie WTP.
Podpowiem tylko, że najstarsza została zawieszona w marcu 2010 roku