Bilety, kontrole, taryfa
Moderator: JacekM
Wiek nie ma znaczenia, jedynie posiadanie uprawnień.
-
Dzięki za info, nie mogłem znaleźć, od jakiego wieku.
Nordyk 110, każdy emeryt powyżej 65 roku życia może nabyć drogą kupna bilet roczny ZTM. Za pomocą polskich złotówek w ilości 50.
Nordyk 110, każdy emeryt powyżej 65 roku życia może nabyć drogą kupna bilet roczny ZTM. Za pomocą polskich złotówek w ilości 50.
miłośnik 13N
Niedługo 22 września. Trzeba jak co roku odkopać dyskusję dotycząca oddania tego dnia pasażerom korzystającym z WKM
Czy jeśli w pociągu KM wsiadam z przodu składu, bo chcę kupić bilet, a kierownik pociągu siedzi z tyłu składu i nie za bardzo chce mu się iść na przód, to mam obowiązek iść na tył składu czy mogę poczekać na przedzie aż wróci?
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Nie, masz obowiązek czekać w okolicy pierwszych drzwi.
- fik
- Naczelne Chamidło
W sprawie DBS, wsiadłem dziś (23 września) o godzinie 0.01 do pojazdu WTP i zażyczyłem sobie kupić bilet w automacie pojazdowym, na co ten odpowiedział mi "wal się, dziś nie trzeba kupować biletu". Czy nauczenie tych urządzeń, kiedy kończy się doba, jest naprawdę zbyt trudne?
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Może urządzenie chciało delikatnie zasugerować, że o 0:01 to powinieneś być już od kołdrą, a nie szlajać się po mieście?fik pisze: ↑23 wrz 2022, 9:11W sprawie DBS, wsiadłem dziś (23 września) o godzinie 0.01 do pojazdu WTP i zażyczyłem sobie kupić bilet w automacie pojazdowym, na co ten odpowiedział mi "wal się, dziś nie trzeba kupować biletu". Czy nauczenie tych urządzeń, kiedy kończy się doba, jest naprawdę zbyt trudne?
- fik
- Naczelne Chamidło
Wypraszam sobie, szlajałem się po Europie, a nie po mieście, wsiadałem do N32 na lotnisku po powrocie z Rumunii via Włochyprimoż pisze: ↑23 wrz 2022, 12:31Może urządzenie chciało delikatnie zasugerować, że o 0:01 to powinieneś być już od kołdrą, a nie szlajać się po mieście?fik pisze: ↑23 wrz 2022, 9:11W sprawie DBS, wsiadłem dziś (23 września) o godzinie 0.01 do pojazdu WTP i zażyczyłem sobie kupić bilet w automacie pojazdowym, na co ten odpowiedział mi "wal się, dziś nie trzeba kupować biletu". Czy nauczenie tych urządzeń, kiedy kończy się doba, jest naprawdę zbyt trudne?
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Okęcie Niewątpliwie jest we Włochach.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Ile to już murwa lat… Dziś żółty kasownik R&G (w 7202 bodajże) zeżarł mi bilet, legitny z automatu. Tak, umiem wsadzać bilet do kasownika, przez te 23 lata się nauczyłem. Części z was nie było na świecie, jak śmy sie tego uczyli.
ŁK
Zdarza się to już coraz częściej. Przed świętami byłem świadkiem w Al. Jerozolimskich w tramwaju w stronę Pragi też się to zdarzyło. Aż sam motorniczy po interwencji pasażera poszedł sprawdzić na przystanku Centrum.
"Livin' On A Prayer"
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.
-
- Kontakt:
Może i w Warszawie jest przestarzały, kosztochłonny i niepraktyczny system biletowy, ale za to też często nie działa XD
- ZielonyJamnik
Też się przepadam za rozwiązaniami R&G, ale tu wyjątkowo muszę ich bronić, bo z tego co wiem, producentem tych kasowników jest Syntax
Mkną po koleinach zielone jamniki...