Bywalec pisze: ↑14 lis 2022, 9:44
marcio15 pisze: ↑14 lis 2022, 0:08
UM Warszawa niestety udostępnia brygady tylko dla dnia obecnego. A nie mam innego źródła brygad
A nie myślałeś o tym, by zarchiwizować rozkład brygadowy np. 7 dni wstecz? Wtedy można podejrzeć rozkład na dowolny dzień a gdyby nastąpiły zmiany w rozkładzie to automatycznie w dniu jego obowiązywania nastąpiłaby zmiana. Pytanie czy to jest wykonalne
marcio15 pisze: ↑14 lis 2022, 0:45
Z racji, że dane są wrzucane codziennie to teoretycznie jest to pewne źródło, które powinno być aktualne, ale nigdy tego nie weryfikowałem z rozkładami tworzonymi przez miłośników. Aczkolwiek mogą występować pojedyncze braki kursów albo coś może się zmienić w ciągu dnia, co nie będzie uwzględnione w brygadach z serwerów UM.
Parę dni temu miałem małą rozbieżność i co innego wyświetlało się w zakładce "trasa" a co innego w zakładce "rozkład brygadowy". Do tej pory tylko raz mi się coś takiego przytrafiło.
Trasy pojazdów są na podstawie danych z paczki z rozkładami, a rozkład brygadowy jest na podstawie danych dot. odjazdów z przystanków, pobieranych z UM. Dwa źródła danych powodują czasem rozjazdy

. Brygady tylko w danych UM są dostępne.
Co do archiwizacji rozkładów brygadowych to tak - właśnie tak to mam zrobione - przechowywanie na 7 dni wstecz. Aczkolwiek archiwalne rozkłady są używane tylko, gdy API od UM nie działa - żeby nie wyświetlać nic, biorę archiwalne.
Nie znam się, ale intuicja sugerowała mi, że skoro API UM jest codziennie odświeżane to znaczy, że rozkład brygadowy może się zmieniać. On się raczej nie zmienia? Na podstawie archiwalnych danych jak najbardziej do zrobienia jest wyświetlanie brygad dla dni roboczych, sobót, niedziel, ale zawsze bałem się, że w ciągu tygodnia to się może dużo pozmieniać i to będzie niepoprawne.