Bilety, kontrole, taryfa
Moderator: JacekM
A jeśli go nie posiada, bo posiadać nie musi?
- fik
- Naczelne Chamidło
No to jak nie ma czego pokazać to jak chce korzystać z honorowania rzeczy do pokazania? Analogicznie jak się ogłasza honorowanie KM/IC, to nie można jechać z Legionowa do Warszawy na bilecie ZTM Orłowiczem; honorowane są bilety emitowane Kolmazami, a nie wszystkie dokumenty uprawniające do przejazdu tymi.
Oczywiście nie uważam tego za rozsądne, a przede wszystkim czytelne, ale póki mamy kilka systemów biletowych na jednym odcinku, póty tak to będzie wyglądać.
Oczywiście nie uważam tego za rozsądne, a przede wszystkim czytelne, ale póki mamy kilka systemów biletowych na jednym odcinku, póty tak to będzie wyglądać.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Nie musi posiadać do przejazdów ZTM. Przejazd IC nie jest przejazdem ZTM. Inna sprawa, jak to skasować.
ŁK
Ja jednak pisałem o honorowaniu biletów KM w IC.
Dlatego posłużyłem się cytatem gdzie podane są pełne nazwy przewoźników.
Umknął mi cytat.
ŁK
Rozwiązaniem jest pobranie w kasie biletu KM z opłatą 0 zł i okazanie go w pociągu IC. Tylko podejrzewam, że system sprzedażowy nie ma kodu na Dzień bez Samochodu...
O ile w ogóle taki bilet dostanie. Wczoraj widziałem, jak dwie panie chciały kupić bilet do Warszawy w kasie na dworcu w Grodzisku Mazowieckim i dostały tylko informację, że najbliższy pociąg (Kol Maz) jest za darmo i biletów nie trzeba.
Czy ktoś oprócz mnie pamięta kupony do pobrania w kasie/ze strony internetowej? Wtedy darmowe przejazdy Kolejami Mazowieckimi były teoretycznie tylko dla osób mających kupony. 
ZTCP ma na ulgę 100% - kwit jest kwit.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43