Informacja pasażerska
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Przystanek Kąpielowa, rozkład dla Wczasowej... ojtam ojtam.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Dobrze, że nie Słonecznej, bo to już mogłoby być kłamstwo.
ŁK
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W końcu nie można zbyt wiele za 80 zł za otwarcie gablotki wymagać.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Czy na przystankach od Dw. Wschodniego pojawił się rozkład kursu specjalnego 521, który odjedzie spod Dworca o ok. 22:15 (sic!)?
Bo na stronie WTP ich nie ma...
Bo na stronie WTP ich nie ma...
Po co spieszyć, przecież do końca życia mamy na to czas.
Owszem. Brygada 215.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Ale sam kurs uruchamiany w związku z przebudową stacji Wawer.
Najlepszy w tym wszystkim brak rozkładów na stronie WTP i pewnie na przystankach i godzina odjazdu podana jako "około"...
Po co spieszyć, przecież do końca życia mamy na to czas.
https://www.wtp.waw.pl/zmiany/2023/09/2 ... ienie-l33/
Według komunikatu i mapki przystankiem granicznym dla L33 jest Zgorzała 02, natomiast według rozkładu, tablicy bocznej i chyba na przystanku granicą strefy biletowej jest Zamienie 01. Przydałoby się to uporządkować...
Według komunikatu i mapki przystankiem granicznym dla L33 jest Zgorzała 02, natomiast według rozkładu, tablicy bocznej i chyba na przystanku granicą strefy biletowej jest Zamienie 01. Przydałoby się to uporządkować...
Cud, do tramwajów wróciły dopiski "kurs skrocony" i co za tym idzie zapowiedzi głosowe. Oby to nie był jednodniowy wypadek przy pracy 
Na 1 w kursach do Placu Narutowicza jest z kolei dopisek "trasa skrócona". Wizualnie nic się nie zmienia względem kursu skróconego ale różnica jest taka że Swing/Jazz nie będzie mówił na 5 przystanków przed końcem jaki jest ostatni przystanek więc jeśli na innych liniach jest "kurs skrócony" a tutaj "trasa skrócona" to można byłoby to ujednolicić. I żeby nie było, nie narzekam. Doceniam progres który nastąpił
Na 1 w kursach do Placu Narutowicza jest z kolei dopisek "trasa skrócona". Wizualnie nic się nie zmienia względem kursu skróconego ale różnica jest taka że Swing/Jazz nie będzie mówił na 5 przystanków przed końcem jaki jest ostatni przystanek więc jeśli na innych liniach jest "kurs skrócony" a tutaj "trasa skrócona" to można byłoby to ujednolicić. I żeby nie było, nie narzekam. Doceniam progres który nastąpił

Trasę skróconą stosuje się, gdy zmiana dotyczy wszystkich kursów (np. 35 do Piasków), kurs skrócony, jeśli skrót dotyczy wybranych kursów (np. 1 do Pl. Narutowicza). Być może w Swingach starsze oprogramowanie tego nie ogarnia, pytanie jak jest w Hyundaiach i białych Jazzach.
Jeśli na liniach 2, 9, 17, 33 Swing wyświetla kurs skrócony a na 1 trasę skróconą to raczej to nie kwestia oprogramowania 
Co do porównania między Swingiem/białym Jazzem/Hyundaiem to właśnie operuje takowym z wakacji na linii 35. Wszystkie wyświetlały jako trasę skróconą a czego tylko Hyundai miał wspominane zapowiedzi głosowe.
Podejrzewam, że to może być kwestia danych otrzymywanych przez ZTM chociaż nie znam się na tym aż tak szczegółowo a opieram się na tym co jest zamieszczone na WTP:
Linia 1: https://www.wtp.waw.pl/rozklady-jazdy/? ... &wtp_mm=39
Cała trasa według legendy oznaczona na żółto jako Trasa Skrócona
Linia 17: https://www.wtp.waw.pl/rozklady-jazdy/? ... &wtp_mm=13
Niezależnie czy na Marymont czy Tarchomin Kościelny nie jest pokolorowaną na żółto. Podobnie wyświetla się to na wspomnianych wyżej liniach.
Co do porównania między Swingiem/białym Jazzem/Hyundaiem to właśnie operuje takowym z wakacji na linii 35. Wszystkie wyświetlały jako trasę skróconą a czego tylko Hyundai miał wspominane zapowiedzi głosowe.
Podejrzewam, że to może być kwestia danych otrzymywanych przez ZTM chociaż nie znam się na tym aż tak szczegółowo a opieram się na tym co jest zamieszczone na WTP:
Linia 1: https://www.wtp.waw.pl/rozklady-jazdy/? ... &wtp_mm=39
Cała trasa według legendy oznaczona na żółto jako Trasa Skrócona
Linia 17: https://www.wtp.waw.pl/rozklady-jazdy/? ... &wtp_mm=13
Niezależnie czy na Marymont czy Tarchomin Kościelny nie jest pokolorowaną na żółto. Podobnie wyświetla się to na wspomnianych wyżej liniach.

Żółte tło jeszcze nie determinuje tego, czy dopisek jest o trasie czy kursie skróconym. Bo do sprawdzenia jest w zasadzie cała kombinacja trasa/kurs oraz Swing/biały Jazz/Hyundai, czyli sześć opcji. 9 i 17 nie będą oczywiście gadać, jeśli nie ma żadnego dopisku.
A widzisz, a myślałem, że to jest jakoś powiązane ze sobą. No to tylko na 1 można coś tam zweryfikować bo na 9 czy 17 jest "kurs" i są zapowiedzi głosowe.

Najlepiej na Broniewskiego porównując 33 i 35.