Uspokojenie ruchu na ulicach Warszawy
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
można też w osi zrobić separator, ale separatorów się w Warszawie boi jak święconej wody.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Zakładam, że ZDM i dzielnice średnio mają ochotę wymieniać co zimę wyrwane separatory.
Przy 6 m jezdni, którą jeżdżą autobusy to jeśli dobrze pamiętam to się słupek pomiędzy nie zmieści. Przy 6,5 m chyba na styk.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
ZTM na 6-metrowych jezdniach autobusy puszcza co najwyżej jednokierunkowo.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Rozumiem, wypadek przy pracy.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Raczej brak wyjścia i/lub wpływowy radny.
Albo proboszcz.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
ŁK
Progi sinusoidalny to tak dobre zastępstwo dla progów wyspowych, że dziś obok stał cały dzień NR i pilnował prędkości przejazdu.mb112 pisze: ↑18 sie 2023, 11:39https://zdm.waw.pl/aktualnosci/progi-si ... czynskiej/
"Testy przeprowadzone na Bielanach wraz z ZTM potwierdziły, że autobusy nie będą miały problemu z przejazdem." czyżby dlatego nie miały problemów z przejazdem, że zamontowano próg w miejscu, gdzie autobusy nie kursują ?
Tego się nie da przejechać szybciej niż 5 km/h.
-
Bzdura, jechałem Solbusem 20 km/h.
A to, że ZTM zrobił z tego progu dzisiaj absolutną komedię to zupełnie inna sprawa.
A to, że ZTM zrobił z tego progu dzisiaj absolutną komedię to zupełnie inna sprawa.
ZTM zrobił, bo ustawił NR, czy ZDM zrobił, bo odwalił fuszerkę?
Czemu przeszkadza komukolwiek NR?
Czemu przeszkadza komukolwiek NR?
No ja Solarisem też tyle jechałem za pierwszym przejazdem i zdecydowanie nie chciałem tego powtórzyć.
-
- Kontakt:
Od razu widać które wozy lepsze Xd
-
NR niech sobie stoi, ale machanie rękoma i krzyczenie żeby jechać wolniej niż 10 km/h jest już komiczne.
Szczególnie, że ZTM zrobił wcześniej trzykrotne testy tego progu różnym taborem i w końcu uznał, że jest ok. A jak jednak nie jest ok to wracamy do najazdów trapezowych jak w Ząbkach.
Ciekawe, z perspektywy pasażera dopiero przy 30 km/h w Solarisie przegubowym było może rzeczywiście mało komfortowo. Za to solówka przy 30 km/h już była zupełnie okej.
To był NR ZTMu, czy operatora? Z tego co mi wiadomo, to testy były z udziałem MZA, które przyklepało sinusoidę...Matt Cubis pisze: ↑02 lis 2023, 16:12NR niech sobie stoi, ale machanie rękoma i krzyczenie żeby jechać wolniej niż 10 km/h jest już komiczne.
Szczególnie, że ZTM zrobił wcześniej trzykrotne testy tego progu różnym taborem i w końcu uznał, że jest ok. A jak jednak nie jest ok to wracamy do najazdów trapezowych jak w Ząbkach.
-
Ugh, prawie na pewno ZTM. Testy były z udziałem wszystkich świętych z miasta i próg został wtedy przez wszystkich zaakceptowany.