Wadliwe oznaczenia przystankowe
W poniedziałek zdejmowali mapy, czy wymieniali to nie wiem.
- ZielonyJamnik
Kiedyś ktoś ukradł/wypadła tabliczka peronowa (ta kwadratowa) z numerem linii 184, to oczywiście instruktor z ZTM nic nie wiedział, że jej nie ma, a zanim nową nakleili to minęło parę miesięcy
Mkną po koleinach zielone jamniki...
Na przystanku Metro Politechnika 02 zniknęło oznaczenie linii 143, która przecież się tam zatrzymuje.
Na przystanku Podbipięty 02 wisi sobie radośnie naklejka Z-8...
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
- AdamKlocusky
- Kontakt:
I prawidłowo, bo ta linia jest nadal zawieszona.
-
- Krzysztof_J
- Kontakt:
Na przystanku Plac Narutowicza 14 nadal wisi naklejka i rozkład jazdy linii T.
- Krzysztof_J
- Kontakt:
Na trasie do Wilanowa pojawiła się literówka w nazwie przystanku: "Świątynia Opaczności Bożej".
Co prawda szybko zostało poprawione, ale i tak wstyd, że coś takiego w ogóle się zdarzyło. To tylko świadczy co najmniej o braku staranności co niektórych z ZTM (czy kto tam był odpowiedzialny za przygotowanie oznaczeń przystanków).
https://tvn24.pl/tvnwarszawa/wilanow/wa ... -st8156834
Co prawda szybko zostało poprawione, ale i tak wstyd, że coś takiego w ogóle się zdarzyło. To tylko świadczy co najmniej o braku staranności co niektórych z ZTM (czy kto tam był odpowiedzialny za przygotowanie oznaczeń przystanków).
https://tvn24.pl/tvnwarszawa/wilanow/wa ... -st8156834
To wygląda na to, jakby nikt nie weryfikował czyjeś pracy przed wdrożeniem.
A ja w zasadzie to nie rozumiem tego całego zamieszania. Rozumiem jakby ktoś zamiast Pl. Konstytucji wstawił napis Pl. Prostytucji, można byłoby kręcić bękę. Albo zamiast Elekcyjnej dał Erekcyjną. Ale to zwykły babol który został szybko poprawiony... Dla mnie to ani śmiesznie, ani... Każdemu się może zdarzyć pomyłka. Można o tym wspomnieć w kategorii ciekawostki ale żeby zaraz cały Internet huczał o niewiadomo jakim skandalu?
Na przystanku Eskulapów02 z obu stron wisi naklejka 225.
- Krzysztof_J
- Kontakt:
Co innego, jak tego typu pomyłka zdarzy się w tekście na stronie, a co innego gdy jest to oznaczenie na przystanku. Raczej na pewno nie te same osoby zajmują się wpisywaniem danych, drukowaniem i wyklejaniem, więc trochę dziwne, że na żadnym etapie nie zostało to zauważone.reserved pisze: ↑30 paź 2024, 12:29A ja w zasadzie to nie rozumiem tego całego zamieszania. Rozumiem jakby ktoś zamiast Pl. Konstytucji wstawił napis Pl. Prostytucji, można byłoby kręcić bękę. Albo zamiast Elekcyjnej dał Erekcyjną. Ale to zwykły babol który został szybko poprawiony... Dla mnie to ani śmiesznie, ani... Każdemu się może zdarzyć pomyłka. Można o tym wspomnieć w kategorii ciekawostki ale żeby zaraz cały Internet huczał o niewiadomo jakim skandalu?
Chyba nie spodziewasz się, że pokolenie zet będzie umiało po polsku coś napisać.karmat pisze:To wygląda na to, jakby nikt nie weryfikował czyjeś pracy przed wdrożeniem.
ŁK
-
- Kontakt:
Pokolenie zet w ZTM? XD Dobre