O spółce PKP Intercity
Moderator: JacekM
- a/p TALENT
Totalny bajzel u Czechów. Start z Wiednia EC Sobieski opóźniony o przeszlo 97 minut. Teraz opóźnienie wzrosło do 240 minut bo czeski Siemens zdechł po 10 km. Po 2 godz. Austriacy podczepili swojego Siemensa. W Przerowie stoi opóźniona Polonia bez elektrowozu.
ZUS fundatorem emigracji
Ciekawe, czy my byśmy umieli podpiąć swojego loka i ile by to zajęło.a/p TALENT pisze:Totalny bajzel u Czechów. Start z Wiednia EC Sobieski opóźniony o przeszlo 97 minut. Teraz opóźnienie wzrosło do 240 minut bo czeski Siemens zdechł po 10 km. Po 2 godz. Austriacy podczepili swojego Siemensa. W Przerowie stoi opóźniona Polonia bez elektrowozu.
Btw ta nieregularność to jedyny argument za taryfą M w Sobieskim, ale z Gdyni raczej powinien być w ekspresowej…
ŁK
-
- Kontakt:
Nie wiem jak z lokomotywą, ale PICowi udało się podpiąć w Katowicach do jadącej godzinę później Silesii 3 dodatkowe wagony dla pasażerów "osieroconych" przez Sobieskiego, więc chociaż tyle się udało.Łukasz pisze: ↑28 lip 2023, 12:46Ciekawe, czy my byśmy umieli podpiąć swojego loka i ile by to zajęło.a/p TALENT pisze:Totalny bajzel u Czechów. Start z Wiednia EC Sobieski opóźniony o przeszlo 97 minut. Teraz opóźnienie wzrosło do 240 minut bo czeski Siemens zdechł po 10 km. Po 2 godz. Austriacy podczepili swojego Siemensa. W Przerowie stoi opóźniona Polonia bez elektrowozu.
Autobus Czerwon pisze:Nie wiem jak z lokomotywą, ale PICowi udało się podpiąć w Katowicach do jadącej godzinę później Silesii 3 dodatkowe wagony dla pasażerów "osieroconych" przez Sobieskiego, więc chociaż tyle się udało.
Trzy a nawet dwa, pomyślał Koń Rafał. Przy okazji z PP wycięli całe opóźnienie.na stacji Katowice włączono dodatkowo dwa wagony. Uzgodniono honorowanie biletów.
Ponadto od stacji Warszawa Gdańska uruchomiono zastępczy skład, który odjedzie w planie pociągu IC (106)45000/1 o godzinie 14:00.
Ludzie bez miejscówek z W-wy wylosowali los.
ŁK
- a/p TALENT
Jeszcze jadę w EC Sobieski. Przewidywany przyjazd na Dw. Wwa Gdańska ok. 18.00. Nadrobiono ok. 20 minut opóźnienia na trasie PKP. Czesi w ramach przeprosin zarzucili skład zgrzewkami z wodą. Ale najpierw Wars zafundował wodę za free jeszcze podczas postoju w Austrii. Przed Rybnikiem rozdano wafle Góralki. Najlepsze to, że drużyna konduktorska z Kat. do Wwy nic nie wiedziała dlaczego Sobieski załapał tyle spóźnienia. Zgadnjcie kto im wyjaśnił przyczynę opóźnienia? Wawkom miał najszybszego newsa o tym wydarzeniu!
ZUS fundatorem emigracji
Eee, powiedziałbym poziom światowy. Dodanie wagonów, zastępczy pociąg na części trasy. Szkoda, że PKP się takimi rzeczami nie chwali szerzej.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Argumentem jest dotacja podobno.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Czy IC filrtodartowe nie mają biletów stojących? Chciałem dziś kupić bilet do Kalisza, ale miejsca siedzące były pod Żyrardowa. Ale biletu kombinowanego nie udało mi się nabyć. Musiałbym jechać wcześniejszym o pół godziny. Domniemuję że posiadacze miesięcznych do max Łodzi zajmują bardzo dużą część miejsc, przez co do Kalisza czy Wrocławia z Warszawy dojechać pociągiem się nie da, jeśli nie kupisz bilet ze sporym wyprzedzeniem.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Miejsc stojących nie ma we wszystkich EZT (ED74, ED160, ED161, ED250) i SZT (SN84).
- fik
- Naczelne Chamidło
Tak, przemycono tę skandaliczną zmianę przez okres pandemiczny. Problem jest w niektórych relacjach bardzo poważny, zwłaszcza tam gdzie EZT stanowią większość (Kielce) bądź całość (Olsztyn) oferty.pawcio pisze: ↑06 lis 2023, 16:01Czy IC filrtodartowe nie mają biletów stojących? Chciałem dziś kupić bilet do Kalisza, ale miejsca siedzące były pod Żyrardowa. Ale biletu kombinowanego nie udało mi się nabyć. Musiałbym jechać wcześniejszym o pół godziny. Domniemuję że posiadacze miesięcznych do max Łodzi zajmują bardzo dużą część miejsc, przez co do Kalisza czy Wrocławia z Warszawy dojechać pociągiem się nie da, jeśli nie kupisz bilet ze sporym wyprzedzeniem.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
A gdyby wsiąść bez biletu i chcieć kupić u konduktora to co wtedy?
- fik
- Naczelne Chamidło
Formalnie trzeba się zgłosić podczas postoju na peronie i poczekać, aż zweryfikuje dostępność miejsc. W pociągu jesteś już podróżnym bezbiletowym ze wszystkimi tego konsekwencjami.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Jeżeli Ty ogarnięty człowiek komunikacji masz problem, to co ja mam powiedziedzieć jakbym chciał skorzystać z koleji warszawskiej. Jeżdzę pociągiem tak raz do roku.
Zachęcam innych, a słyszę takie rzeczy że uciekajcie.
Wagon z miejscami dla rowerów nad morze, który nagle znika i co zrobić z rowerem?
Wykupiłem miejscówkę, a tam kima jakaś babcia, no przecież jej nie spędzę.
2 godziny stania to akurat u mnie atrakcja jazdy.
Kupuję bilet dobowy i mogę jechać czerwonym, zielonym albo WKD?
Ciężko mi to ogarnąć
Przegubowce ,to sól tej ziemi .
I jakie są te konsekwencje? W Pendolino to wiem, że domiar gorszy niż w urzędzie skarbowym, a w IC?
Nigdy nie byłem mikolem. Jestem zwykłym szarym pasażerem, który tylko wie, jak można sprawnie złapać mądrzejszych od siebie.Nordyk110 pisze: ↑06 lis 2023, 16:47Jeżeli Ty ogarnięty człowiek komunikacji masz problem, to co ja mam powiedziedzieć jakbym chciał skorzystać z koleji warszawskiej. Jeżdzę pociągiem tak raz do roku.
Zachęcam innych, a słyszę takie rzeczy że uciekajcie.
Wagon z miejscami dla rowerów nad morze, który nagle znika i co zrobić z rowerem?
Wykupiłem miejscówkę, a tam kima jakaś babcia, no przecież jej nie spędzę.
2 godziny stania to akurat u mnie atrakcja jazdy.
Kupuję bilet dobowy i mogę jechać czerwonym, zielonym albo WKD?
Ciężko mi to ogarnąć