Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
Lepsze przesiadki niż są na Kercelaku, to tylko jednoperonowością można zapewnić.

A ja uważam, że takie 32 może mogłoby mieć sens, jeśli kończyłoby gdzieś dalej niż na Pl. Narutowicza, a najlepiej na Okęciu.
Mieszkam w okolicy przystanku Dickensa i dojazd z tej części Ochoty na Pragę-Północ czy okolice Starego Miasta jest tragiczny. Przez dwa lata studiowałem na Bednarskiej i testowałem praktycznie każdą kombinację przesiadkową i każda trwała powyżej 40 minut. Samochodem? Nawet w godzinach szczytu szybciej.
Z dwa razy zdarzyło mi się jechać stamtąd objazdową 7 lub 9, gdy zamknięte były Jerozolimskie. Gdyby nie korki na Trasie W-Z przez przeciążenie ciągu, myślę, że byłoby wygodniej niż na co dzień.
Oczywiście o wiele lepszym pomysłem byłoby wydłużenie 1 na Okęcie, żeby zyskać ten cholerny bezpośredni dojazd do M2, ale coś słabo to widzę w najbliższym czasie.
Mieszkam w okolicy przystanku Dickensa i dojazd z tej części Ochoty na Pragę-Północ czy okolice Starego Miasta jest tragiczny. Przez dwa lata studiowałem na Bednarskiej i testowałem praktycznie każdą kombinację przesiadkową i każda trwała powyżej 40 minut. Samochodem? Nawet w godzinach szczytu szybciej.
Oczywiście o wiele lepszym pomysłem byłoby wydłużenie 1 na Okęcie, żeby zyskać ten cholerny bezpośredni dojazd do M2, ale coś słabo to widzę w najbliższym czasie.
-
Stary Pingwin
Na Okęciu zamiast 7, 9 czy 15?
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
7. Ale nie wiem po co specjalne 32. Wystarczyłaby silna 1.
-
Stary Pingwin
Relacja skrętna na Placu Zawiszy ledwie dyszy. Za moment będzie remont wiaduktu na Towarowej.
Na marginesie- liczyłem kiedyś czas przejazdu 32 z Ronda Daszyńskiego na Dworzec Wileński i wyszedł porównywalny z M2. Coś jak 4 do Świętokrzyskiej z Wileniaka jest niewiele wolniejsza od M2.
Na marginesie- liczyłem kiedyś czas przejazdu 32 z Ronda Daszyńskiego na Dworzec Wileński i wyszedł porównywalny z M2. Coś jak 4 do Świętokrzyskiej z Wileniaka jest niewiele wolniejsza od M2.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Ta wydłużona jedynka, która jest coraz bardziej skrócona do Pl.Narutowicza? Tak naprawdę w szczycie to przesiadka z 9 do jedynki to powinno być max 4 minuty, a średnio 2.Georg pisze:7. Ale nie wiem po co specjalne 32. Wystarczyłaby silna 1.
W święta jedynka mogłaby jechać bardziej 2 minuty po 9 - teraz jest minuta, więc obstawiam, że czasem to może być za mało.
Dlaczego w ogóle nie da się ułożyć tej jedynki równo co 4-4, a nie co 3-5? Poza szczytem też jest 5-7.
ŁK
Porównywalny to jest z przesiadką. Bez przesiadki, z MRD jako początkiem, to jednak metro jest dużo szybsze, a przy tym częstsze.Stary Pingwin pisze:Relacja skrętna na Placu Zawiszy ledwie dyszy. Za moment będzie remont wiaduktu na Towarowej.
ŁK
-
Stary Pingwin
Tak się zdarza na krótkich odcinkach.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Sprawdź koordynację w różnych miejscach, np z 28 na Słomińskiego i 22 na Kercelaku.Łukasz pisze: ↑24 mar 2024, 9:18Ta wydłużona jedynka, która jest coraz bardziej skrócona do Pl.Narutowicza? Tak naprawdę w szczycie to przesiadka z 9 do jedynki to powinno być max 4 minuty, a średnio 2.Georg pisze:7. Ale nie wiem po co specjalne 32. Wystarczyłaby silna 1.
W święta jedynka mogłaby jechać bardziej 2 minuty po 9 - teraz jest minuta, więc obstawiam, że czasem to może być za mało.
Dlaczego w ogóle nie da się ułożyć tej jedynki równo co 4-4, a nie co 3-5? Poza szczytem też jest 5-7.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
32 była kiedyś i była właśnie najbardziej pusta na skręcie na Kercelaku. Teraz doszło M2 jeszcze.
Ochota generalnie potrzebuje linii Pralka-M2, czyli takiej wydłużonej 1. Najlepiej za 15. Ale to ma też taki problem, że pewnie podzieliłoby 1 na dwie linie ze wszystkimi konsekwencjami.
Tylko wtedy na Stare Miasto i tak wychodzi przesiadka.
Ochota generalnie potrzebuje linii Pralka-M2, czyli takiej wydłużonej 1. Najlepiej za 15. Ale to ma też taki problem, że pewnie podzieliłoby 1 na dwie linie ze wszystkimi konsekwencjami.
Tylko wtedy na Stare Miasto i tak wychodzi przesiadka.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
A co myślicie o tym aby po przywróceniu relacji skrętnych na Rondzie Daszyńskiego wyciągnąć 13-tkę przez Kercelak, Towarową i Kasprzaka?
Czy możesz jakoś uargumentować ten pomysł?
Widzę negatywny wpływ taki, że 13 przestanie wzmacniać 26. Co więcej, na dalszych odcinkach 13 przestanie być konkurencyjna.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Co to znaczy konkurencyjna? Względem 26 czy czegoś innego?
13 to już jeździ tak jak 11 - ma ograniczone godziny kursowania i w dp i w weekendy, jest zawieszana przy wszystkich możliwych okazjach, objazdach, pochodach procesjach itd. Chyba ratuje ją tylko to, że bezpośrednio dowozi Kawęczyńską do Wileniaka i na Stare Miasto.
13 to już jeździ tak jak 11 - ma ograniczone godziny kursowania i w dp i w weekendy, jest zawieszana przy wszystkich możliwych okazjach, objazdach, pochodach procesjach itd. Chyba ratuje ją tylko to, że bezpośrednio dowozi Kawęczyńską do Wileniaka i na Stare Miasto.