Komunikacja miejska na Dolnym Mokotowie
Moderator: Wiliam
- R-9 Chełmska
Oczywiście zamiast 167 powinno być 109 na DWC przy okazji rozwiązując patologię 171/517. Wtedy 108 może dowozić do tramwaju. 131 będzie ciekawe, bo jest częściej od tramwaju, a i >50% wypełnienia zdobywa do Sielc. Pewnie skończy się na połączonym 131+187 do DWZ i 182 Ursus - Witolin.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
182 do Ursusa średnio pasuje pod względem częstotliwości.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- fik
- Naczelne Chamidło
Ja bym liczył na 131 przez Powiśle, na Gagarina na osłodę 171 do Chełmskiej, żeby mogło zdechnąć już całkowicie.
(oczywiście ponieważ ja bym na to liczył, to tak się nie stanie)
(oczywiście ponieważ ja bym na to liczył, to tak się nie stanie)
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Trochę ta 11 donikąd jest, w sensie nie w ciąg Marszałkowskiej, to chyba dlatego.Autobus Czerwon pisze:Dziwne podejście, uruchomienie tramwaju naturalnie powinno pociągnąć za sobą zmiany w układzie autobusów. Tymczasem robi się z tego wielkie nie wiadomo do końca co i wszyscy wiemy jak to się skończy.
Poza tym ostatnio modne jest zmniejszanie częstotliwości, więc 131 spodziewam się, że zostanie na początek ścięte jak 105.
ŁK
Też tak myślę. 105 obcięto i tak mniej niż się spodziewałem. Wracając na Mokotów, to przydałoby się coś zrobić ze 167. Ale pewnie mieszkańcy zaprotestują bo muszą mieć bezpośredni autobus na Bemowo.
167 to po Rakowieckiej. I oby nie dopiero po Polach.Georg pisze:Też tak myślę. 105 obcięto i tak mniej niż się spodziewałem. Wracając na Mokotów, to przydałoby się coś zrobić ze 167. Ale pewnie mieszkańcy zaprotestują bo muszą mieć bezpośredni autobus na Bemowo.
ŁK
Ale to jest marnowanie brygad. Podobno nie ma kierowców i trzeba oszczędzać. A ile razy jestem na Górczewskiej to widzę trzy autobusy tej linii jadące razem. Cierpią na tym także mieszkańcy Bemowa. Parę lat temu były cięcia, brak kierowców i coś jeszcze to udało się zrobić całkiem sporo rzeczy. ZTM ogłosił cięcia na 1.06. potem były wakacje, po wakacjach jeszcze wakacje akademickie. Udało się wyciąć kilka muchowozów. Chyba 2013 rok, ale głowy nie dam.
Jakoś właśnie tak
ŁK
Jako dowozówka do metra - całkiem niezłe to się wydaje. Gdzieś dalej - no raczej nie, widać, ze to będzie linia "odcinkowa".
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Bastian
- Sułtan Maroka
A ja bym zamienił 131 ze 187 między Sielcami a <M>Politechnika, skracając przy okazji 167.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
W analizach merytorycznych 171 można pomijać. Skasować, żeby odzyskać brygady #niedasie, optymalizować nie ma sensu, funkcji faktycznych nie pełni żadnych.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan