No chyba jak na złość też im to zabrali.
https://www.facebook.com/gpa.grodzisk/p ... wetYmA6usl
Moderator: Wiliam
Chyba żartujesz. Całe lata brakowało mi tego rozwiązania - wspolny przystanek 716 i 717 w Warszawie, ah...mb112 pisze: ↑18 kwie 2024, 22:05Dzisiaj miałem okazję jeździć objazdowe 717 i zastanawiam się jaki właściwie jest sens tego objazdu, traci się dużo czasu a sporą część trasy dubluje się 716. Nie wiem czy nie lepiej byłoby po prostu skrócić 717 gdzieś do granicy Piastowa z Pruszkowem (może kryterium uliczne AJ - Piastowska - Dolna - AJ) tak żeby obsługiwać całe aleje i gdzieś tam zrobić końcowy przystanek chociaż częściowo obsługujący południową część Piastowa oraz zrobić jakąś zastępczą dowozówkę łączącą obie części Piastowa.
Poza tym nie wiadomo co jest z przystankiem Jesionowa 01 (nawet to wpisałem w kartę) bo tak: w karcie, w sterowniku i na w rozkładzie na stronie ZTM go nie ma, ale właściwie nie wiadomo dlaczego miałby być zawieszony, bo normalnie się koło niego przejeżdża, zresztą na przystanku wcale nie jest przekreślone oznaczenie linii. Ja go raz obsłużyłem, bo jacyś ludzie machali, bo uznałem że to chyba pomyłka że go nie ma w rozpiskach. W komunikacie o objeździe też nic nie ma o zawieszeniu tego przystanku.
Słabe to rozwiązanie z wycieczkami 168 po Samochodowej. W takim samym stylu jak niegdysiejsze eskapady 159 do ronda Witosa/Czerniakowska. Objazdy przez Samochodową to co najmniej 5-6 min. na pusto. Tracą na tym przede wszystkim pacjenci szpitala na Spartańskiej i mieszkańcy pobliskich osiedli.Łukasz pisze: ↑19 kwie 2024, 15:11222 jest skrócone do połowy Woronicza. Teraz to akurat wygląda tak, że przed tymczasowym wyplytowaniem ktoś postawił 2 słupki na prawym pasie. Jak będą stać na środkowym do skrętu na zakład, to już nikt nie przejedzie.
168 w lewo… Rozumiem, że nie dało się 168 i 222 zawracać przy rondzie Etiudy, a wycieczki po Samochodowej lepsze.
Tak zgadza się
W ogóle to większość (wszyscy?) próbują jeździć Garażową. A tam, pomijając skręt z Samochodowej, na który w normalnym ruchu nikt by się nie zgodził, jest mnóstwo parkujących do Biedronki, Pepco i lokalnych lokali.man1956 pisze:Słabe to rozwiązanie z wycieczkami 168 po Samochodowej. W takim samym stylu jak niegdysiejsze eskapady 159 do ronda Witosa/Czerniakowska. Objazdy przez Samochodową to co najmniej 5-6 min. na pusto. Tracą na tym przede wszystkim pacjenci szpitala na Spartańskiej i mieszkańcy pobliskich osiedli.Łukasz pisze: ↑19 kwie 2024, 15:11222 jest skrócone do połowy Woronicza. Teraz to akurat wygląda tak, że przed tymczasowym wyplytowaniem ktoś postawił 2 słupki na prawym pasie. Jak będą stać na środkowym do skrętu na zakład, to już nikt nie przejedzie.
168 w lewo… Rozumiem, że nie dało się 168 i 222 zawracać przy rondzie Etiudy, a wycieczki po Samochodowej lepsze.
Moim zdaniem, zamiast kierować 168 od Wołoskiej w lewo, można by po dawnemu - w prawo, do przystanków Woronicza 06, Zajezdnia Woronicza, Maklakiewicza 02 (dla wysiadających). Dalej zawrotka na rondzie "Miś" i postój na Maklakiewicza 01.
Roboty na Spartańskiej mają potrwać do sierpnia, więc jest czas na korektę tej nietrafionej korekty.
Nie wiem. Tak na rozsądek to tak, chyba że ktoś mierzył ruch w niedzielę albo robił objazd palcem po mapie.man1956 pisze:A planowo to powinni jeździć do Domaniewskiej?
Zamkną też niedługo wjazd w Dolną od strony Sobieskiego. Na kolejne objazdy trafią 119, 141 i 172.