Rozkłady tramwajowe – 2024
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
-
W artykule Wyborczej Strzegomska zapowiedziała, że zleci poprawę sytuacji w taki sposób, aby wszystkie odjazdy były na jednym rozkładzie (i jak rozumiem - na jednej tablicy SIP).
Wyczuwam tutaj pole do wdrożenia pierdyliarda literek w rozkładach
Na szybko wystarczy jedną tablice przeprogramować jako zbiorcze dla Sielce05 i Sielce06 oraz zrobić jeden rozkład papierowy. Na później jakiś system wskazywania tramwaju który pierwszy odjedzie. Temat trzeba rozwiązać docelowo, bo na Rzeczpospolitej będą 4 krawędzie
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- AdamKlocusky
- Kontakt:
Bardzo fajne zaimplementowano to w aplikacji MobileMPK, na rozkładzie 05, kursy z drugiego przystanku oznaczone są dodatkowym symbolem A. Brakuje tylko podobnego dla rozkładu 06.MisiekK pisze: ↑14 maja 2024, 23:35Na szybko wystarczy jedną tablice przeprogramować jako zbiorcze dla Sielce05 i Sielce06 oraz zrobić jeden rozkład papierowy. Na później jakiś system wskazywania tramwaju który pierwszy odjedzie. Temat trzeba rozwiązać docelowo, bo na Rzeczpospolitej będą 4 krawędzie
Tylko mmpk poległo na podwójnych oznaczeniach. Nie wiem czy tylko na tym rozkładzie czy w ogóle, bo kiedyś chyba mieli podwójne oznaczenia.
Kwestia wskazywania peronu/toru z najbliższym odjazdem zależy czy system potrafi zidentyfikować brygadę na konkretnym torze postojowym. Wystarczy opóźnienie czy problem techniczny z odjazdem i to teoretyczne przypisanie brygady do słupka robi papa.
Kwestia wskazywania peronu/toru z najbliższym odjazdem zależy czy system potrafi zidentyfikować brygadę na konkretnym torze postojowym. Wystarczy opóźnienie czy problem techniczny z odjazdem i to teoretyczne przypisanie brygady do słupka robi papa.
- AdamKlocusky
- Kontakt:
Na stronie WTP zaktualizowano rozkłady linii 11 - skomasowano warianty z przyst. SIELCE 05/06, w jedne z przyst. SIELCE 05. Pliki na serwerze FTP nie posiadają (jeszcze) tej poprawki. Dodano w uwagach dopisek: Tramwaje linii 11 odjeżdżają z obu stron peronu (przystanki Sielce 05 lub Sielce 06). Szczegóły na wyświetlaczach tramwajów.
Łooo, jak szybko.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Sprawa stała się medialnie znana, wyobrażam sobie, co się działo w siedzibie ZTM
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Nie, nie wyobrażasz
Hanoi, Pekin, Hong Kong, Polska: http://pl.youtube.com/65floyd65
Pamiętnik sprzed lat: http://blogsprzedlat.blogspot.com/
Życie na dalekim wschodzie: http://ssm2003.blogspot.com/
Zawodowo
Pamiętnik sprzed lat: http://blogsprzedlat.blogspot.com/
Życie na dalekim wschodzie: http://ssm2003.blogspot.com/
Zawodowo
Pewnie nic się wyjątkowego nie działo. Tym bardziej, że tzw. medialność, to głównie wpisy przeciwników władz miasta i frustratów na FB i X.
Jesteś w błędzie. Temat krytykowało sporo osób popierających obecne władze w tym sami przedstawiciele władz Warszawy.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
Ale gdyby w ZTM był pożar w burdelu, to zmiana by weszła od wtorku a nie od środy.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Bastian
- Sułtan Maroka
Sprawa zrobiła się głośna w poniedziałek wieczorem, to skąd nowe rozkłady na wtorek?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Zrobiła się głośna od porannej konferencji.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
A czy do tego w ogóle musiało dojść? Przecież wiadomo było, że oddanie nowej trasy tramwajowej będzie języczkiem uwagi władz miasta, mediów i mieszkańców.