Dla PR-owców też?
Rozkłady tramwajowe – 2024
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Też. Sprawa po którą się nikt nie schyli, bo dotyczy wąskiej grupki, będzie wrzaskiem kilku działaczy, co prywatnie dzieci wożą po Bródnie do przedszkola, a pozostali będą mieli wywalone.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Bastian
- Sułtan Maroka
To czemu do tej pory było inaczej?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na pewno kto inny był dyrektorem, ahem, merytorycznym w ZTM.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- fik
- Naczelne Chamidło
Tego typu narracje, podobnie jak lolocaust kierowców czy niesławne gówno z Czajki, są tworzone nie dla mieszkańców Warszawy, którzy mają codzienną możliwość weryfikacji pracy RT, ale wprost przeciwnie - dla osób, które w życiu takiego 25 na oczy nie widziały i łatwo je przekonać z odległości kilkuset kilometrów, że Warszawa jest miastem fatalnie zarządzanym, w którym masowo zwija się zbiorkom. Wyborców Trzaskowskiego to nie ruszy, ale w założeniu spindoktorów pozwoli wyciągnąć z domu część niezmobilizowanego elektoratu PiS.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Eeee tam. Żadne 25 nie zawali systemu. Poza tym rozwiązanie sprawy we wrześniu czy październiku zakończy jęki długo długo przed wyborami.fik pisze: ↑24 cze 2024, 13:14Tego typu narracje, podobnie jak lolocaust kierowców czy niesławne gówno z Czajki, są tworzone nie dla mieszkańców Warszawy, którzy mają codzienną możliwość weryfikacji pracy RT, ale wprost przeciwnie - dla osób, które w życiu takiego 25 na oczy nie widziały i łatwo je przekonać z odległości kilkuset kilometrów, że Warszawa jest miastem fatalnie zarządzanym, w którym masowo zwija się zbiorkom. Wyborców Trzaskowskiego to nie ruszy, ale w założeniu spindoktorów pozwoli wyciągnąć z domu część niezmobilizowanego elektoratu PiS.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
- fik
- Naczelne Chamidło
Nie chodzi o zawalenie systemu, tylko o wytworzenie przekonania, że system jest rozwalony. To są dwie, skrajnie odmienne, rzeczy.
Olbrzym się budzi (buahahaha), czyli dropnęła wakacyjna wierszówka:
Niemniej, większość tekstu to relacja o zakończeniu remontów, przywróceniu tras, jest o krakowskim muzealniku i zapowiedź remontu Kercelaka, który... zacznie się dopiero 29 lipca (albo i nie, lol)
https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7 ... B.1-L.2.zwOd rana mieszkańcy alarmują, że nie mają czym dojechać do pracy, dowieźć dziecka do przedszkola czy żłobka. Dla urzędników zarządzających komunikacją miejską wakacje to chyba czas wyłączenia miasta z życia. Nie jest rolą transportu publicznego wyłącznie optymalizacja kosztów - komentuje Krzysztof Michalski (Porozumienie dla Pragi), wiceprzewodniczący rady dzielnicy
Niemniej, większość tekstu to relacja o zakończeniu remontów, przywróceniu tras, jest o krakowskim muzealniku i zapowiedź remontu Kercelaka, który... zacznie się dopiero 29 lipca (albo i nie, lol)
I skończy się z końcem sierpnia. Albo i nie
ZTM ma PR równie słaby jak koalicja rządząca. Jak ZTM mówi o tym, że w wakacje ubywa co roku 20% pasażerów, to niech nie mówi bez pokrycia, tylko pokaże twarde dane. Od dawna przecież funkcjonują metody zliczania pasażerów.
Ponadto - takie teksty w GW typu: "pasażerowie alarmują, że nie mają czym dojechać do pracy", czy że pasażerowie dowiadują się o wydłużeniu 28 na Szmulki dopiero w poniedziałek z wywieszek na przystankach - to objaw drastycznego spadku formy red. Osowskiego. Chyba nawet ciemny lud tego nie kupi.
Ponadto - takie teksty w GW typu: "pasażerowie alarmują, że nie mają czym dojechać do pracy", czy że pasażerowie dowiadują się o wydłużeniu 28 na Szmulki dopiero w poniedziałek z wywieszek na przystankach - to objaw drastycznego spadku formy red. Osowskiego. Chyba nawet ciemny lud tego nie kupi.
Przecież każdy może to sam policzyć. Raz, że 2 tyg urlopu to 20% czasu, a dwa, że nie ma szkół. Poza tym co za różnica, czy powiedzą, że spada o 20%, czy 19838643 - 20%?man1956 pisze:ZTM ma PR równie słaby jak koalicja rządząca. Jak ZTM mówi o tym, że w wakacje ubywa co roku 20% pasażerów, to niech nie mówi bez pokrycia, tylko pokaże twarde dane. Od dawna przecież funkcjonują metody zliczania pasażerów.
ŁK
- fik
- Naczelne Chamidło
ZTM od dawna publikuje twarde dane. Można z nich się dowiedzieć na przykład, że w maju 2023 roku przewieziono 79,3 mln pax, w lipcu tego samego roku zaś 66,7 mln pax (84% maja). Biorąc pod uwagę długi weekend majowy, teza o dwudziestoprocentowym spadku broni się bez najmniejszych problemów.
A kiedy ostatnio była ta zwyżka formy? Od ćwierćwiecza to samo: Bardzo Realni Pasażerowie, Których Nikt Sobie Nie Wymyślił wypowiadają poglądy wyrobu redaktoropodobnego, przywiązanie do historycznych tras i numerków mimo zmieniającej się rzeczywistości i bucerka granicząca ze śmiesznością.Ponadto - takie teksty w GW typu: "pasażerowie alarmują, że nie mają czym dojechać do pracy", czy że pasażerowie dowiadują się o wydłużeniu 28 na Szmulki dopiero w poniedziałek z wywieszek na przystankach - to objaw drastycznego spadku formy red. Osowskiego. Chyba nawet ciemny lud tego nie kupi.
Tego, co ludziom w siedzi to nie odgadniesz. We wpisach pod artykułem red. 0sowskiego ktoś rzucił śmiałą tezę, że w wakacje liczba pasażerów nawet wzrasta, bo rodzice nie muszą wozić dzieci do szkoły samochodami, więc przesiadają się w komunikację.
Tzn gdzie te dzieci wożą komunikacją? Ja akurat dużo chętniej podróżuję autobusami w wakacje, bo są mniejsze korki i mniejszy tłok. Wadą jest za to wolniejsza jazda (odstawanie czasu przeznaczonego na korki na przystankach).
-
Tylko te twarde dane są tylko w informatorze statystycznym, ew. w jakiś pojedynczych artykułach prasowych. Brakuje korzystania z tych danych przy wszelkich zmianach tras, czy likwidacjach linii. Przy krzykach o buspasie na Puławskiej porównano natężenia samochodów przed i po buspasie, ile dokładnie skrócił się czas przejazdu i ile pasażerów więcej korzysta z autobusów. Podanie twardych danych kończy wszelkie dyskusje, czy ktoś jeździ, czy nie jeździ. No chyba, że ktoś po tym zacznie krzyczeć, że dane są zmanipulowane.fik pisze: ↑24 cze 2024, 17:41ZTM od dawna publikuje twarde dane. Można z nich się dowiedzieć na przykład, że w maju 2023 roku przewieziono 79,3 mln pax, w lipcu tego samego roku zaś 66,7 mln pax (84% maja). Biorąc pod uwagę długi weekend majowy, teza o dwudziestoprocentowym spadku broni się bez najmniejszych problemów.