Nie. Wszystko w ruchu choć z zaburzoną kolejnością (trzeci powinien jechać pierwszy tylko nie miał szansy się wyłamać zza drugiego), nawet przyjeżdżające we w miarę rozsądnych odstępach.
Objazdy i inne okresowe zmiany tras autobusów - 2024
Moderator: Wiliam
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- ZielonyJamnik
Nie jest to codzienny widok, ale po południami się zdarza. Zmiennik mi opowiada, że często wtedy potrafią robić tak półtora kółka. Bo CR albo w ogóle nie steruje tylko każe robić przerwy i ruszać co 5min (gdzie i tak się zaraz zjadą wszyscy) albo jest samowolka i kierowcy wpisują tylko w karty przerwy, bo CR nie odbiera.
Mkną po koleinach zielone jamniki...
W zmianie wakacyjnej 159 jest pewna niekonsekwencja. Obecna trasa do krańca Małe Siekierki jest trasą podstawową, a wybrane kursy są wydłużone do EC SIEKIERKI. Komunikat wakacyjny mówi, że linia będzie skrócona do Małych Siekierek. Może to szczegół.
- AdamKlocusky
- Kontakt:
Witaj w świecie pisania komunikatów pisane "najprostszym językiem", gdzie fakty nie mają aż tak dużego znaczenia
Co to będzie się działo na Trakcie...
Nieustannie urzeka mnie bałagan z objazdami na dni powszednie i objazdami na weekendy oraz z dwoma komunikatami na tej samej stronie, z czego tylko w jednym jest (ładna) mapka
https://www.wtp.waw.pl/zmiany/2024/06/2 ... m-swiecie/Od poniedziałku 24 czerwca prowadzone będą prace drogowe. W związku z tym zamknięte zostają ulice:
ul. Krakowskie Przedmieście na odcinku od ul. Miodowej do ul. Królewskiej
ul. Nowy Świat w kierunku ronda de Gaulle’a oraz pas do skrętu w lewo od strony ronda de Gaulle’a w Świętokrzyską w kierunku ul. Marszałkowskiej.
W tym czasie linie autobusowe w dni powszednie zostaną skierowane na trasy objazdowe. W weekendy będą obowiązywały trasy zmienione związane z weekendowym zamknięciem Traktu Królewskiego.
Nieustannie urzeka mnie bałagan z objazdami na dni powszednie i objazdami na weekendy oraz z dwoma komunikatami na tej samej stronie, z czego tylko w jednym jest (ładna) mapka
Wypadałoby jeszcze napisać, gdzie zatrzyma się Edward i 503.
E-2, wg mapki, na Ordynackiej xD
A potem na pl. Trzech Krzyży?
-
Na Nowym Świecie i PKP Powiśle.
Ekspresowe będzie to E-2 w korku na Tamce.
W weekend będzie frezowanie skrzyżowania Krasińskiego z Powązkowską. W stronę Chomiczówki autobusy pojadą Rydygiera, Przasnyską, Krasińskiego, Broniewskiego i trasą AK. W drugą stronę Broniewskiego, Matysiakówny i Rydygiera. Ktoś wie, dlaczego powrót nie jest Broniewskiego, Krasińskiego, Przasnyska?
Pełne mapy/schematy na stronie
https://kmwawa.github.io/kmwaw/
najświeższe zmiany obsługowe znajdziesz na discordzie - https://discord.gg/JxEhh3uRxm
najświeższe zmiany obsługowe znajdziesz na discordzie - https://discord.gg/JxEhh3uRxm
Geniusz to mało powiedziane. Powinniśmy Ci ufundować jakąś tablicę pamiątkową!
Co do mapy mam dwie uwagi: na Broniewskiego mam 303 i 409. W czasie istnienia tego objazdu 303 nie będzie kursować. A 409 chociaż ze zwykłej przyzwoitości wypadałoby, żeby omijało jakiś przystanek jeśli jest linią przyspieszoną. Ale faktycznie w komunikacie nic o tym nie ma.
Co do mapy mam dwie uwagi: na Broniewskiego mam 303 i 409. W czasie istnienia tego objazdu 303 nie będzie kursować. A 409 chociaż ze zwykłej przyzwoitości wypadałoby, żeby omijało jakiś przystanek jeśli jest linią przyspieszoną. Ale faktycznie w komunikacie nic o tym nie ma.
Będę się upierać, że numery objazdowe widziałbym na żółtym tle.
Btw czy PL.Niemena nie jest większym fontem?
Btw czy PL.Niemena nie jest większym fontem?
ŁK
- Bastian
- Sułtan Maroka
Może chodzi o któryś ze skrętów?Georg pisze: ↑03 lip 2024, 15:55W weekend będzie frezowanie skrzyżowania Krasińskiego z Powązkowską. W stronę Chomiczówki autobusy pojadą Rydygiera, Przasnyską, Krasińskiego, Broniewskiego i trasą AK. W drugą stronę Broniewskiego, Matysiakówny i Rydygiera. Ktoś wie, dlaczego powrót nie jest Broniewskiego, Krasińskiego, Przasnyska?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow