Ajenci - dyskusje, komentarze, nowości
- ZielonyJamnik
Na Włościańskiej ma raczej nie być elektryków, choć wybrano wykonawcę budowy instalacji elektrycznej? https://www.mza.waw.pl/o-nas/przetargi- ... -nn-ak-24/
Mkną po koleinach zielone jamniki...
Jakieś 7 lat temu uwczesny prezes Arrivy prowadził rozmowy z Panem Michalczewskim na temat sprzedaży bazy na Płochocińskiej.ZielonyJamnik pisze: ↑05 sie 2024, 17:09Też to słyszałem, byłaby to sensacja i jedno z większych wydarzeń w historii warszawskiej KM, tylko na ile to prawda...
Michalczewski nie był wtedy zainteresowany sprzedażą.
Natomiast Córcia wszystko i wszystkich by sprzedała
Jeżeli mówimy o tej samej historii to ona chyba zaczęła się bodaj w 2019 r. I chodziło o zakup całej firmy i nie przez Arrivę, ale za pośrednictwem byłego prezesa ABTP. Ten sam pan natomiast 7 lat temu doradzał Michałkom przy przetargu w Kielcach. Ja wyszło każdy pamięta.
No chyba coś nie pykło skoro z p. TR dwa razy nie wyszły rozmowy.
Kielce to zawsze było i jest lewe miasto. Najpierw walczyli jak lwy żeby prywatny przewoźnik z lepszą ofertą nie wygryzł ich (prywatnego) MPK, teraz kochają się w lubelskim oszuście z lewej spółki i walczą z tym samym MPK.
Nie podejrzewam żeby tu była jakaś wina doradcy - po prostu walka z szambem może być skazana na porażkę
Nie podejrzewam żeby tu była jakaś wina doradcy - po prostu walka z szambem może być skazana na porażkę
Mówimy o innej historii i z całą pewnością ja mam na myśli rozmowę prezesa Arrivy z Panem A.Michalczewskim.piorunus pisze: ↑18 sie 2024, 17:24Jeżeli mówimy o tej samej historii to ona chyba zaczęła się bodaj w 2019 r. I chodziło o zakup całej firmy i nie przez Arrivę, ale za pośrednictwem byłego prezesa ABTP. Ten sam pan natomiast 7 lat temu doradzał Michałkom przy przetargu w Kielcach. Ja wyszło każdy pamięta.No chyba coś nie pykło skoro z p. TR dwa razy nie wyszły rozmowy.
A plotka o chęci zakupu firmy ITS przez Francuzów faktycznie w 2019 roku latała po mieście
Czy wiadomo co z kontraktem MOBA na krótkie wozy?
Obstawiam, że ubytek 75 brygad nastąpi dopiero najwcześniej od stycznia. Umowa z Mobilisem została podpisana pod koniec grudnia i ma obowiązywać przez rok czyli do grudnia. Natomiast dotychczasowa umowa z grodziem obowiązuje też chyba do grudnia, więc w grudniu będzie miał dwie umowy i możliwe, że jakoś się dogadają jeszcze na ten miesiąc z Relobusem. Jak będzie, to się okaże.
Póki co cisza. Żeby się nie okazało że Mobilis opuści stołeczny rynek, a wraz z nim Relobus.