Wyświetlacze
W Swingach już nie ma tego skrótu R.... ale nie wszystkie wyświetlały jak na załączonym zdjęciu, niektóre od pierwszego przystanku leciały standardowym tekstem "Zjazd do zajezdni xyz". Natomiast Jazzy i Hyundaie dalej mają problem z prawidłowym wyświetlaniem zjazdów.

Jestem w szoku patrząc na ten bałagan. Kto do tego dopuścił i czemu to nie jest twardo ścigane.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Głównie dlatego, że ścigający jest pra-autorem bałaganu.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Wszystkie te cuda biorą się z jednej bazy. To jest ewidentny brak kontroli nad tematem. Ale może ja za dużo od niektórych wymagam, bo jak tu jest bałagan, to nie ma co się dziwić, że poważniejsze tematy leżą i kwiczą.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
-
gfedorynski
Jakoś dużo na mieście widziałem ostatnio białych wyświetlaczy (tych w Jazzach po wymianie) z minuskułami, zresztą na powyższym obrazku też jest - to jakieś testy, czy teraz tak będzie? Z czytelnością co najwyżej średnio, a i sam numer linii zrobił się od tego węższy. No i nie pozwoliło to uniknąć największego grzechu wyświetlaczy czołowych, czyli płynących krańców.
-
michael112
A co się dzieje z #3108? Chyba dwa miesiące temu dostał nowe wyświetlacze i od tego czasu prawdopodobnie ani razu nie wyjechał liniowo.
Dzisiaj to nawet nazwy własne pisane są z małych liter np. Dworzec gdański, Dworzec wschodni, Plac narutowicza, Pkp... Słabo to wygląda...amatorsko.
I rozprzestrzeniło się na część Swingów i Hyundaiów.
I rozprzestrzeniło się na część Swingów i Hyundaiów.

-
bartoni722
W autobusach jest dobrze. Ciągną z jakiejś innej dedykowanej bazy dla siebie?
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
No nie bardzo jest dobrze. Niektóre wozy Relobusa plaga małych literek również dotknęła, na przykład te na 511. Ale fakt, że nie wszystkie. Na 210 się dobrze wyświetlają.bartoni722 pisze: ↑10 wrz 2024, 13:46W autobusach jest dobrze. Ciągną z jakiejś innej dedykowanej bazy dla siebie?![]()
Edit: Jest jeszcze inaczej. Na 511 "Dąbrówka Wiślana" wyświetla się małymi, a "Metro Młociny" dużymi.
Bo nie wszystkie przystanki zmieniły format zapisu.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Ta plaga małych liter to ponoć prikaz ZTMufraktal pisze: ↑11 wrz 2024, 17:32No nie bardzo jest dobrze. Niektóre wozy Relobusa plaga małych literek również dotknęła, na przykład te na 511. Ale fakt, że nie wszystkie. Na 210 się dobrze wyświetlają.bartoni722 pisze: ↑10 wrz 2024, 13:46
W autobusach jest dobrze. Ciągną z jakiejś innej dedykowanej bazy dla siebie?![]()
Edit: Jest jeszcze inaczej. Na 511 "Dąbrówka Wiślana" wyświetla się małymi, a "Metro Młociny" dużymi.
Czy komuś w ZTM się bardzo nudziło? Bo Swing na bocznych wyświetlaczach średnio sobie radzi z krańcem pisanym małymi literami. Dziś widziałem coś w stylu "Wvścioi".
- ZielonyJamnik
Dużo jest smaczków. Na przykład: P+r al. krakowska, Pkp rakowiec, Most poniatowskiego. No coś nie poszło
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
Dziś widziałem jak pewne wyjeżdżające z zajezdni 211 (kierowca sprawdzał działanie wyświetlaczy) miało zamiast 211 Dąbrówka Wiślana to 211 ą ó ś
MZA R-4 "STALOWA"
"Stalowym autobusem po Warszawie" - Facebook
"Stalowym autobusem po Warszawie" - Facebook