Powyższe jest tym dziwniejsze, że... w piątek jechałem 17 i informacja o zmianie trasy była wygłoszona między ZP Tarchomin i Mehoffera
Odczytywanie komunikatów w autobusach i tramwajach
Wczoraj wieczorem jechałem 17 z północy aż do pl. Konstytucji. Ani razu nie było zapowiedzi informacji o zmianie trasy.
Powyższe jest tym dziwniejsze, że... w piątek jechałem 17 i informacja o zmianie trasy była wygłoszona między ZP Tarchomin i Mehoffera
Swingi nie zostały nauczone wygłaszać takich komunikatów. A Hyundaie robią to albo na początku albo na końcu trasy, bez związku z odcinkiem zmienionym. O ile w Swingach można się tłumaczyć tym, że to starszy system o tyle ktoś kto odpowiada za to w Hyundaiach nie ogarnia.

Dziwne, bo onegdaj zapowiedzi w 17 o skróconej do Marymontu działały bez zarzutu.
Czym innym komunikat o trasie skróconej, czym innym o trasie zmienionej 

-
michał1984
Który z solarisów 886x lub 887x ze Stalowej przed głosową zapowiedzią przystanku ma krótki dźwięk 
Biedny moderator jak nie może sobie poradzić zamyka kolejne tematy.Brawo 
- Krzysztof_J
- Kontakt:
8877.michał1984 pisze: ↑06 maja 2024, 19:48Który z solarisów 886x lub 887x ze Stalowej przed głosową zapowiedzią przystanku ma krótki dźwięk![]()
Na dniach to zaktualizuję, dzięki.
W mokotowskich Hyundaiach na linii 11 brakuje zapowiedzi "Następny przystanek: Goworka" i "Następny przystanek Ordona WSA". Obie zapowiedzi zostały nagrane już przez Macieja Knapika, może to dlatego.
We wszystkich Hyundaiach, nie tylko mokotowskich. Zapowiedź - nazwa przystanku jest ale nie ma fragmentu "następny przystanek" tylko od czapy pada nazwa przystanku.

-
michael112
To tak jest od początku istnienia zespołu "Goworka".
=========
A z kolei Jazzy po wymianie SIP zapowiadają przystanki dwa razy.
Wczoraj w Swingu na 17 na Tarchominie w stronę Winnicy: "uwaga, trasa zmieniona".
Zabawne to jest. Tyle czasu mija, a tego typu kwiatki wskakują.
Wczoraj 17 jeździły objazdem i tu się chyba nic nie zmieniło, trasę zmienioną pokazuje i objaśnia na całej długości…person pisze:Wczoraj w Swingu na 17 na Tarchominie w stronę Winnicy: "uwaga, trasa zmieniona".
ŁK
Personowi chodzi o to, że tramwaj zaczął zapowiadać że jest trasa zmieniona na 5 przystanków przed końcem trasy jak już dawno temu pojechał objazdem (przed zmienionym fragmentem nie zapowiada zmiany trasy). Tylko Hyundaie tak mają. Tak samo tylko Hyundaie zapowiadają kurs skrócony przez całą długość trasy a nie tylko pod koniec.
Zostało to zepsute na początku tego roku przy jednej z aktualizacji SIL i do tej pory nikt się do tego nie poczuwa.
Zostało to zepsute na początku tego roku przy jednej z aktualizacji SIL i do tej pory nikt się do tego nie poczuwa.

A może to był Hyundai... Nie patrzę w co wsiadam - byle jechało do przodu 
Tak, dokładnie o to chodziło - komunikat o trasie objazdowej na końcowym odcinku trasy, daleko za tymże, jest zbyteczny. Początkowo myślałem, że to komunikat o skróceniu do Tarchomina Kościelnego.
Tak, dokładnie o to chodziło - komunikat o trasie objazdowej na końcowym odcinku trasy, daleko za tymże, jest zbyteczny. Początkowo myślałem, że to komunikat o skróceniu do Tarchomina Kościelnego.
Może już czas usunąć informację o wysiadaniu na jezdnię z zapowiedzi głosowych przed ZP Dalibora, Deotymy i Magistracka?