Jak dojechać szybko i sprawnie?
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
- fik
- Naczelne Chamidło
Rozważałem smroda, ale w żadnej kalkulacji nie daje znaczącego odzysku czasowego, więc wolę jednak posiedzieć z książką w pociągu i metrze, a problem ostatniej mili jakoś rozwiążę na bieżąco.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Poza śmieszkowaniem o tramwaju, to korek na zjeździe z Ursynowa na Wilanów raczej nie jest czymś normalnym.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Ale może mieć związek z zatorami w np. Al. Wilanowskiej.
A dla miłośników turystyki propozycja jeszcze S3 - S1/R7/ - 319 z ominięciem całego bałaganu okołotramwajowego.
A dla miłośników turystyki propozycja jeszcze S3 - S1/R7/ - 319 z ominięciem całego bałaganu okołotramwajowego.
- fik
- Naczelne Chamidło
Za skrzyżowaniem Płaskowickiej/Rosoła korka nie było. Stała Płaskowickiej do skrzyżowania z Rosoła i wszystkie dojazdy od północy - KEN, Cynamonowa, Rosoła.
Ma to pewien urok, nie da się ukryć
Wczoraj nie dało się dojechać szybko i sprawnie do Galerii Młociny:
https://tvn24.pl/tvnwarszawa/bielany/wa ... -st8222831
Oczywiście zarządca GM nie ma sobie nic do zarzucenia, a przyczyną problemu miały być... światła przy zajezdni.
Gdyby tylko istniał alternatywny sposób dojazdu tam, gdyby tylko nie trzeba było dojechać autem...
Oczywiście zarządca GM nie ma sobie nic do zarzucenia, a przyczyną problemu miały być... światła przy zajezdni.
Gdyby tylko istniał alternatywny sposób dojazdu tam, gdyby tylko nie trzeba było dojechać autem...
W okresie świątecznym w ogóle jest bajzel w galeriach. Zapewne można dojechać czymś innym, ale pamiętaj, że teraz zwykle jedzie się po prezenty itp. - i w ogóle potrzeba większej mobilności.person pisze:Wczoraj nie dało się dojechać szybko i sprawnie do Galerii Młociny:
W tym drugim wątku zadałem pytanie retoryczne, dlaczego nie było tam policji kierującej ruchem.
ŁK
Większość to pewnie robi sobie tylko spacerki po galerii. Prezenty można sobie kupić już wcześniej albo zamówić do paczkomatu. Produkty z długą datą ważności również można nabyć wcześniej. Bezpośrednio przed świętami kupuje się produkty z krótką datą ważności.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przed świętami nieraz dostaje się różne dodatkowe pieniądze (nagrody, fundusze, wyrównania etc.), więc wtedy rusza się na łowy.
Nie każdy zresztą będzie w stanie zabrać się za zakupy przed terminem. Tak po prostu, mentalnie nie.
Nie każdy zresztą będzie w stanie zabrać się za zakupy przed terminem. Tak po prostu, mentalnie nie.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Ja po prezenty świąteczne udam się 27 grudnia. Będzie spokojnie, bez tłumów, może i nawet taniej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ja też jestem bardzo za tym i nieraz korzystam, no ale niestety nie dotyczy to tych rzeczy, które jednak chcę komuś wręczyć przy choince.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- fik
- Naczelne Chamidło
Ja to w ogóle molochów handlowych unikam, jak mogę, ale to nie jest przypadkiem tak że 27 grudnia to galerie są pełne młodzieży wydającej kasę, którą dostali na święta, czy te czasy już minęły?
Natomiast zupełnie na serio, zamawianie prezentów świątecznych do paczkomatu jest jednak ryzykowne, chyba że ktoś lubi grać w podchody i być przekierowywany od paczkomatu do paczkomatu Zdecydowanie zamawiam wszystko, co mogę, z odbiorem osobistym, logistyka sieci handlowych działa zdecydowanie sprawniej w okresach szczytowych.
Natomiast zupełnie na serio, zamawianie prezentów świątecznych do paczkomatu jest jednak ryzykowne, chyba że ktoś lubi grać w podchody i być przekierowywany od paczkomatu do paczkomatu Zdecydowanie zamawiam wszystko, co mogę, z odbiorem osobistym, logistyka sieci handlowych działa zdecydowanie sprawniej w okresach szczytowych.
Przypomniał mi się Kabaret Moralnego Niepokoju i skecz w którym gość przyszedł do gościa w urodziny i w prezencie dał mu... kartkę z listą rzeczy, które by mu kupił gdyby miał pieniądze. Mógłbyś dać taką kartkę z listą rzeczy które kupisz na spokojnie po świętach.
Nie, ale jakiś to pomysł jest.