Trochę przypomina to dyskusje, gdy 504 i 505 łączyły w liniach prostych Ursynów z centrum - też w ich obronie podnoszono argument zatrzymania metra...Łukasz pisze: ↑31 paź 2024, 9:25Taki drobiazg… krzyki o 522 się zaczną po pierwszym poważnym zatrzymaniu.TGM pisze:Ktoś dziś zbyt dokładnie postanowił przetestować tramwaj i wcisnął przycisk alarmowy. Działał. Efekt to strata minimum jednej kolejki na światłach przy Spacerowej. Trzeci dzień i już zatrzymanie...
Trasa tramwajowa Dw.Zachodni - Wilanów
Moderator: Wiliam
Zostaną olane w zbyciu milczeniem jak kwiki o 101 na Tarchominie.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Tym bardziej, że tramwaj do Wilanowa wciąż będzie mieć pokrycie na długim odcinku przez 116, a na krótszych także 217, 172, 166, 503
Dziś w 16 kazali wysiadać po lewej...
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Za rok lub półtora będzie wdrożony priorytet, to wtedy zobaczymy szybkie tramwaje.
-
- Kontakt:
Po tym fragmencie
w ogóle przestałem czytać XDOkazuje się, że w wyniku tej inwestycji nie tylko nie ułatwiono, ale wręcz utrudniono życie mieszkańcom Mokotowa. I nie chodzi tylko o wciąż nie ukończone roboty na ulicy Jana III Sobieskiego, zniszczenie ścieżek rowerowych (Vivat ekologia), kładek nad ulicą (teraz niepełnosprawni muszą przejść bezpośrednio przez ulicę,
I słusznie, bo niektórych to chyba naprawdę pogięło. Sobieskiego jeździ w tej chwili tramwaj za tramwajem. Idąc na przystanek w ogóle nie musimy przejmować się rozkładem, bo co chwilę coś podjeżdża. A mimo to ludzie płaczą za nieprzewidywalnymi rozkładowo, stojącymi w korkach, zatłoczonymi autobusami.
https://tvn24.pl/tvnwarszawa/wilanow/wa ... -st8168767
Zastanawiająca jest słaba popularność ZP Sobieskiego. Przecież to powinien być węzeł przesiadkowy.
Zastanawiająca jest słaba popularność ZP Sobieskiego. Przecież to powinien być węzeł przesiadkowy.
Moja mama z tego węzła ostatnio skorzystała. Okazało się że jak wysiadła z tramwaju to nie przejdzie w lewo bo są barierki. Nie wiedziała co zrobić i musiała okrążyć całe skrzyżowanie. W tej sytuacji trochę mnie nie dziwi słaba popularność tego węzła.
-
- Kontakt:
Z kursujących Wilanowską na tramwaj.
-
- Kontakt:
Zatem i Miasteczko Wilanów powinno wisieć jedynie na 217, a jednak tramwaj co dwie minuty zapełnia.