A 118 chyba tak ma pod względem socjalu, przecież na Mariensztacie też niczego nie ma...
Komunikacja miejska na Dolnym Mokotowie
Moderator: Wiliam
Po co spieszyć, przecież do końca życia mamy na to czas.
Argumenty a nie problem. Zresztą były podawane przez ZTM.Matt Cubis pisze:No i jaki jest problem? Ostrobramska ładuje elektryki na placu z Witolina. 222/118 zawracało na zajezdni też całkiem długo. Tylko MZA musi sobie rozwiązać problem blokowania autobusów w czasie zjazdów.
ŁK
-
130 może pojedzie Woronicza - ... przez Suwak[ budują nowy odcinek ] - Cybernetyki - Komputerowa - Bokserska. Likwidacja 308. Wiem 308 jest co 12 minut... Przy Komputerowej i Bokserskiej ostatnio dużo się buduje. Będą nowe przystanki pod wiaduktem w zespole PKP Służewiec.
308 jest co 15 minut już od pandemii.Krzysiek_S pisze:130 może pojedzie Woronicza - ... przez Suwak[ budują nowy odcinek ] - Cybernetyki - Komputerowa - Bokserska. Likwidacja 308. Wiem 308 jest co 12 minut... Przy Komputerowej i Bokserskiej ostatnio dużo się buduje. Będą nowe przystanki pod wiaduktem w zespole PKP Służewiec.
W międzyczasie ma jeszcze być remont skrzyżowania Suwak x Domaniewska (wyniesienie na wyspę - to już tak można, jak i na Jana Kazimierza?).
ŁK
-
Można. Na Spartańskiej widać nawet.
-
Faktycznie 308 jest co 15 minut nie wiem skąd te przekonanie o kursach co 12 minut. To jeszcze bardziej ułatwia sprawę. A Bokserska da radę z dodatkową linią co 15 minut w szczycie ?. Tylko jedna sprawa 130 będzie na 10m, a 308 jest na 18m... No i nie Komputerową tylko Postępu na południe od Cybernetyki. Komputerowa nie ma przelotu od Cybernetyki do Bokserskiej.
- R-9 Chełmska
Bokserska nie pomieści, chyba że postój na Centrum Targowym. Ja to bym ciągle połączył z 228 do Ursusa lub po prostu na Szczęśliwice.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Dzisiaj przy Sobieskiego w 130 w stronę Puławskiej dwie - trzy osoby, w stronę Siekierek jedna. Jakiś dzieciak chyba sobie wycieczkę zrobił. Spokojnie, zaraz się rozkręci.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Jak widziałem z kolei 163 wczoraj i dziś na różnych odcinkach, to nie było nikogo.TGM pisze:Dzisiaj przy Sobieskiego w 130 w stronę Puławskiej dwie - trzy osoby, w stronę Siekierek jedna. Jakiś dzieciak chyba sobie wycieczkę zrobił. Spokojnie, zaraz się rozkręci.
ŁK
-
- Kontakt:
Pewnie wszyscy chętni wsiadali przez pomyłkę w 263 do Oczyszczalni
Tak, zwłaszcza, że 163 kursuje co 15 minut, a 263 co 60 minut i ma ograniczone godziny kursowania.
-
Wczoraj w 130 liczba pasażerów bardzo zależała od danego kursu. Potrafiło jechać i kilkanaście osób. Mieszkańcy Gołkowskiej zaczęli podjeżdżać do tramwaju na Idzikowskiego albo na Puławską. Za to zwykle wracali z Metra Wilanowska.
Po 18 zjazd od Idzikowskiego do Sobieskiego zajął 20 minut... Zaskoczyło mnie natomiast jak błyskawicznie przy M. Wilanowska obrócił (oczywiście przy takich opóźnieniach nie miał szans na postój). Myślałem, że tam też są korki.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Jeden z radnych dzielnicy napisał, że ponad podziałami radni zgadzają się na konieczność powrotu 131 na Gagarina. Jeśli będą tak samo silni jak na Bemowie czy Targówku, to co obstawiamy? 131 co pół godziny (np. do Wilanowa) a np. 109 Dw. Centralny - Sadyba? Tylko to chyba zajmie więcej brygad, niż przerzucenie częstego 131 i wydłużenie na Torwar jakiejś innej linii? BTW w obronie 131 na Gagarina podpisało petycję ponad 1500 osób.
No chyba, że ZTM stanie na twardym stanowisku niezmieniania niczego.
No chyba, że ZTM stanie na twardym stanowisku niezmieniania niczego.
- fik
- Naczelne Chamidło
Wypada chyba zaspokoić wszystkie protesty jedną linią z Powsina na Centralny przez Gagarina co godzinę. Żeby nikt nie poczuł się urażony, w kierunku Powsina nazywać się będzie 519, w kierunku Centralnego 131
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories