Aplikacje oparte o dane udostępnione przez m.st. Warszawa
Nawet na stronie WTP od dawna jest L53 i cały pakiet zmian w układzie piaseczyńskim, czyli m.in. zwiększenie częstotliwości L-1, L-3, L-4 i L39.
Mam pytanie, jaka jest aktualnie najlepsza aplikacja, która pokazuje odjazdy z danych przystanków plus ewentualnie numery brygad? Korzystałem od kilku lat z realbusa, tylko ostatnio nie działają tam rozkłady, chociaż położenie pojazdów funkcjonuje poprawnie.
Nawet na jakdojade, żeby się dokopać do rozkładu przystankowego jest problem. Trzeba najpierw przeklikać daną linię, albo nie potrafię znaleźć tej funkcjonalności. Jest jeszcze transportoid, działa offline ale aktualizacja rozkładów idzie im tam tragicznie.
Nawet na jakdojade, żeby się dokopać do rozkładu przystankowego jest problem. Trzeba najpierw przeklikać daną linię, albo nie potrafię znaleźć tej funkcjonalności. Jest jeszcze transportoid, działa offline ale aktualizacja rozkładów idzie im tam tragicznie.
Sprawdź sobie czynaczas.pl. Chyba obecnie najlepsza ze wszystkich aplikacji.
Ja korzystam z time4bus i ładnie pokazuje odjazdy z przystanku.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Owszem, ale bez numerów brygad i czas realny wg GPS. Ciężko to powiązać z rozkładem jazdy konkretniej brygady.
Też bez numerów brygad, ale z dostępem do informacji o opóźnieniu i rozkładu przystankowego jest mMPK.
Też bez numerów brygad, ale z dostępem do informacji o opóźnieniu i rozkładu przystankowego jest mMPK.
Dzięki za info, te aplikacje mają ciekawe funkcjonalności ale brakuje mi czegoś co było w realbusie, mianowicie:
- Odjazd wszystkich linii z jednego przystanku (nie muszę się przeklikiwać spomiędzy wszystkich linii).
- W rozkładzie jazdy mam od razu nr brygady (na pętli tramwajowej mam pewność, że ten konkretnie pojazd zaraz ma odjazd, albo przyjechał opóźniony).
- Odjazd wszystkich linii z jednego przystanku (nie muszę się przeklikiwać spomiędzy wszystkich linii).
- W rozkładzie jazdy mam od razu nr brygady (na pętli tramwajowej mam pewność, że ten konkretnie pojazd zaraz ma odjazd, albo przyjechał opóźniony).
Niestety od momentu wycofania starego systemu publikacji RJ nie miałem chwili, by zaktualizować oprogramowanie na realbusie. Obecnie jest baza z ostatniej wersji RJ - 01.11.2024.