Nowy ciąg przez skarpę wiślaną na Mokotowie?
Moderator: Wiliam
Zrobienie takiego tunelu powinno być wykonalne, acz bez dokładnych badań geologicznych skarpy za budynkiem Królikarni, bo trzeba sprawdzić, czy to wszystko się nie osunie. Ponadto koszty tunelu na odcinku od Puławskiej do Królikarni będą znacznie wyższe od samego przejścia pod Puławską. Po drugie przy okazji rozwalamy dół parku Arkadia oraz skwer "Granatu". Gra niewarta świeczki, ale realnie możliwa do wybudowania.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Jakiś czas temu były deklaracje odnośnie Noworacławickiej:
http://www.sadyba24.pl/wiadomosci/item/ ... m-mokotowa
Dzieje się coś z tym?
http://www.sadyba24.pl/wiadomosci/item/ ... m-mokotowa
Dzieje się coś z tym?
Odkopię temat i zapytam czy coś się ruszyło? Jest już decyzja środowiskowa?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Podobno nie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Wraca jak bumerang...
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Dolną dobrze byłoby odciążyć, ale problem (którego się raczej nie da rozwiązać) zaczyna się w ciasnym wjeździe od strony Puławskiej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Dać się da, bo to przecież dawno wymyślono, tylko nie tanio.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Ze Skarpą jest ten problem, że ogólnie jest mało przejazdów przez nią i wszystkie się korkują. Ale jednocześnie to jak najbardziej walor, bo wszędzie są parki. Nic tylko trzeba budować M5 i M3 (ale odcinek Gocław-Mokotów a nie Gocław-Stadion)
Tunel pod Puławską to ogromna kasa, nikt się chyba na to nie zdecyduje, a poprawiłoby sytuację tylko punktowo. Trasa N-S i obwodnica Pragi są bardziej potrzebne.
Tunel pod Puławską to ogromna kasa, nikt się chyba na to nie zdecyduje, a poprawiłoby sytuację tylko punktowo. Trasa N-S i obwodnica Pragi są bardziej potrzebne.