Priorytety dla tramwajów
Moderator: Wiliam
Było coś grzebane przy rondzie Radosława. Dzisiaj i tam pojawiły się korki tramwajowe.
Czyli ten korek na prawie 30 tramwajów nie był spowodowany żadną awarią ani wjechaniem na izolator?
W sobotę zrestartował się sterownik sygnalizacji i załączył stałoczas. Temat po wizycie konserwatora opanowany.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
To ja dodałbym od siebie któryś weekend z rzędu z Feminą, która nie współgra z pozostałymi skrzyżowaniami. Ciekawe, że tylko w weekendy 

-
Stary Pingwin
Ogrodowa w stronę ONZ potrafiła złapać także i w dni powszednie. Grzybowskiej też się zdarzało. Ale może to tylko ja mam (jak zwykle) pecha.
-
Stary Pingwin
Wczoraj miałem wrażenie, że cykl na Feminie jest krótszy niż zwykle, w związku z czym nie zawsze dalej trafiało się na zielone.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
https://rdc.pl/aktualnosci/warszawa/och ... KBNGSSkMEQJak odpowiada nam rzecznik spółki Witold Urbanowicz, sygnalizacja świetlna została zmieniona w związku ze zwiększonym ruchem samochodów,
Jest większy ruch aut, więc trzeba udupić tramwaje. Piękne.
Myślicie, że tramwajarze zdążą wprowadzać zmiany przed końcem prac w BW1920, czy zwalą na Sashę Grey BZRD?
Tak jak na szerokiej Marszałkowskiej....Cały czas monitorujemy sytuację i już widzimy, że pierwsze wprowadzone zmiany nie były optymalne dla płynności ruchu tramwajów. Dlatego będziemy wdrażać korekty do projektów czasowej organizacji ruchu, tak by starać się pogodzić potrzeby wszystkich uczestników ruchu – zapewnia Urbanowicz.
Nawiasem mówiąc "pogodzić potrzeby wszystkich uczestników ruchu" =/= priorytet dla zbiorkomu IMHO.
Światła przy Zaj. Żoliborz działają! Tramwaje i auta solidarnie stoją na czerwonym (nawet w sobotę) 
Przez ostatnie 2 tygodnie testowano różne kombinacje w wybranych godzinach w wybrane dni, od wczoraj zgodnie z komunikatem uruchomiono światła "na stałe". Przynajmniej wydłużyli cykl dla tramwajów względem testów. Tramwaje stoją, ale bardziej imo oberwali kierowcy samochodów bo stoją jeszcze dłużej.

- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na poniedziałkowy poranek muszę sobie kupić duże, świeże panettone bo będzie zabawnie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Wczoraj już światła działały od porannych wyjazdów i tragedii o dziwo nie było.