Lukasz436 pisze: ↑23 gru 2024, 21:32
Flash8222 pisze: ↑23 gru 2024, 21:13
Na początku nowego roku rusza stawianie ładowarek na Kleszczowej i na 100% trafią tutaj wszystkie ZTMowskie U18E.
A taka idealna zajezdnia jest dla 136... Woronicza.
No wiesz Woronicza nie może wszystkiego obsługiwać ciągle coś dostają zwłaszcza po dostarczeniu elektryków ile linii Kleszczowa poddawała na rzecz pozostałych zajezdni (111, 116, 128, 180) Kleszczowa to nie licząc Płochocinskiej (na której obsługę obrzeży narzuca lokalizacja) jest jedyną zajezdnią która obsługują tak naprawdę obrzeża Warszawy, a mogłaby na spokojnie jak kiedyś normalnie jeździć po całej Warszawie (wiem, że brzmi to trochę jak bełkot jakiegoś MKM-a, ale to wystarczy popatrzeć na rozłożenie linii kiedyś, a dziś i od razu widać różnice i ja wiem że na Nowym Świecie to tylko elektryki, ale to poprostu było wypchnięcie Kleszczowej na przedmieścia, a nie podmiana linii w Śródmieściu i wiem też, że wielu kierowców nie lubi jeździć w centrum i wielu na Kleszczowej to nie przeszkadza no, ale jednak lepiej mieć chociaż kilka ciekawszych linii które jadą gdzieś poza rewir, a nie w kółko cztery dzielnice)