ZTM od kulis
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Przecież częste 31 jest już przeszłością. To linia o standardowej częstotliwości, okrojonych godzinach i dniach kursowania.
Dokładnie. Ale wiele osób ciągle nie może zrozumieć, że samo 31 do Wierzbna na 8/12/-- nie przejdzie.
Częstotliwość całkiem ok., tyle, ze nie kursuje w weekendy. A jest jeszcze przecież 218.Autobus Czerwon pisze: ↑23 sty 2025, 12:42Przecież częste 31 jest już przeszłością. To linia o standardowej częstotliwości, okrojonych godzinach i dniach kursowania.
Na o wiele mocniej zabudowanej Madalińskiego oferta w postaci rzadszego i zawsze spóźnionego 138 jest o wiele słabsza.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Idę o zakład że gdyby przy Madalińskiego były dwie zajezdnie sytuacja byłaby diametralnie lepsza:P
Też tak myślęAutobus Czerwon pisze: ↑23 sty 2025, 14:45Idę o zakład że gdyby przy Madalińskiego były dwie zajezdnie sytuacja byłaby diametralnie lepsza:P
Na Madalińskiego kiedyś była przynamniej baza MPO, a raczej warsztaty
W wolnym taborze i miejscu na PDPS. Ale może to nie jest przeszkodą? Nie wiem, nie znam się.
Aczkolwiek dalej nie pojmuję idei szczytowych problemów 17 łatanych przekierowaniem linii na cały dzień, która i tak ich do centrum nie dowiezie.
18:43 Dw. Centralny - 17 na Winnicę. Zajęte miejsca siedzące i trochę stojących...
Aczkolwiek dalej nie pojmuję idei szczytowych problemów 17 łatanych przekierowaniem linii na cały dzień, która i tak ich do centrum nie dowiezie.
18:43 Dw. Centralny - 17 na Winnicę. Zajęte miejsca siedzące i trochę stojących...
Znów pewnie jakaś nieregularność. Wczoraj po 17 była dziura 12 minut, po czym 4 składy co 2 minuty, w czwartym dopiero dało się swobodnie stać, a jeszcze włączyła się 17 z Kieleckiej, więc w piątym już nie było tłoku na pewno.Paweł D. pisze:W wolnym taborze i miejscu na PDPS. Ale może to nie jest przeszkodą? Nie wiem, nie znam się.
Kursy z Kieleckiej powinny być wydłużone do Woronicza - ale to i tak problem na nigdy, bo niedługo będzie trzeba zarządzić Rakowiecką, najpierw remontem przede wszystkim.
ŁK
A w sumie to dlaczego kursy skrócone na 33 na Piaski zamieniono na kursy skrócone na 17 na Metro Marymont?
Żeby na Piaskiach 16 nie miała problemów.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
To dla całej Broniewskiego zabrano 5 kursów/h w godzinach szczytu, bo jest problem z pojemnością pętli na Piaskach? No tak na Marymont jest krócej niż wysłać wszystkie kursy na Młociny i nie robić pseudo oszczędności. 
Tylko że te kursy z Młocin i tak będzie trzeba zabrać wobec wydzielenia 19 z połowy 33. I jak już jesteśmy przy Nowym Bemowie: byłby jakiś zysk brygadowy i wzkm, gdyby to ex-Piaskowe 33 wydłużyć na NB zamiast do MM, jak chce ashir? Skoro i ma tam jechać to 19, to przecież kursów zabierać się nie będzie, a nawet przy tym rozwiązaniu się te kursy doda w przyszłości. Nawet miejsce jest wolne po śp. 35.
Chyba, że ZTM sam nie jest pewien 19 NB - Stegny po otwarciu torowiska na Bonifaciego i finalnie będzie coś jeszcze inneego, to wtedy faktycznie pozostaje rzeźbienie w gównie, czyli zonglerka kursami skróconymi między 17 i 33
Chyba, że ZTM sam nie jest pewien 19 NB - Stegny po otwarciu torowiska na Bonifaciego i finalnie będzie coś jeszcze inneego, to wtedy faktycznie pozostaje rzeźbienie w gównie, czyli zonglerka kursami skróconymi między 17 i 33

Jak dla całej - tylko do Piaskówashir pisze:To dla całej Broniewskiego zabrano 5 kursów/h w godzinach szczytu, bo jest problem z pojemnością pętli na Piaskach? No tak na Marymont jest krócej niż wysłać wszystkie kursy na Młociny i nie robić pseudo oszczędności.
Raczej dlatego, że i na Piaskach, i na Kieleckiej jest za mało miejsca. Na 17 można sobie dowolnie żonglować brygadami na 2 torach na Służewcu, czy na jednej z 3 pętli po drugiej stronie miasta.
A na Młociny to zapewne się domyślasz, dlaczego nie było można
ŁK
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A ja jestem przekonany, że na swojej chytrości ZTM się przejedzie i gdy faktycznie przeforsuje kastrację 33 z 19 na Bemowo, to im zaraz radni Bielan załatwią 22 na Młocinach. A można było, zamiast dziadowania, po prostu wysłać na Bemowo 22...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.