Wyświetlacze
Chyba nikt o tym jeszcze nie pisał - wracają wielkie litery w Swingach. I co ciekawe, nie tylko na zewnętrznych wyświetlaczach, ale również wewnętrznych.
Wymiana SIP:
128N: 3601, 3603-3618, 3620, 3622-3630, 3635, 3637-3650
134N: 3801-3830
128N: 3601, 3603-3618, 3620, 3622-3630, 3635, 3637-3650
134N: 3801-3830
- ZielonyJamnik
- Krzysztof_J
- Kontakt:
To musieli zmienić jakoś w ostatnią noc, bo jeszcze wczoraj wszystkie które widziałem miały małe litery, a dziś z kolei we wszystkich były już wielkie.
- ZielonyJamnik
No i będziemy mieli debiut w białych wyświetlaczach. Wygrał PixelZielonyJamnik pisze: ↑25 lis 2024, 12:44Ogłoszono przetarg na wymianę SIP w 12 sztukach 52xx z 2015
Mkną po koleinach zielone jamniki... 

Wczoraj widziałem chyba Małego Jazza na 13 co jechał z napisem z przodu "Wola". Radosna twórczość motorniczego, czy jakaś fafnasta iteracja opisu zjazdów?

A to od dawna tak jest
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Opcja nr 2.
ZTM nie potrafi od września przygotować właściwych plików rozkładowych. Problem występuje na liniach 2, 7, 13 i 31.
Feryjne rozkłady jazdy jakie obowiązywały między świętami i Nowym Rokiem pokazały, że przygotowując nowe rozkłady można naprawić swoje błędy (na liniach 2 i 13 było poprawnie, 7 i 31 dalej błędnie) a, że po Nowym Roku wróciły stare rozkłady to i stare problemy.

Rozwiniesz, co to za błąd?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Błąd w ramach którego na wyświetlaczach zewnętrznych nie wyświetla się tak jak w przypadku innych linii:
Zamiast tego Swingi od pierwszego przystanku mimo, że jadą po trasie wyświetlają:
Dodatkowo nie ma komunikatu dźwiękowego "Uwaga, zjazd do zajezdni, ostatni przystanek na trasie linii /nazwa przystanku/".
Z kolei Jazzy i Hyundaie w tym przypadku wyświetlają
lub
Jazzy w tym drugim przypadku emitują w tym komunikat "Uwaga, kurs skrócony, ostatni przystanek /nazwa przystanku/" natomiast Hyundaie emitują ten sam komunikat dźwiękowy tylko bez nazwy ostatniego przystanku dla pasażerów i brzmi to tak np. "Następny przystanek, Myśliborska, uwaga kurs skrócony, ostatni przystanek" co poniekąd wprowadza w błąd bo można zrozumieć, że to Myśliborska jest ostatnim przystankiem a nie Zajezdnia Żoliborz która w komunikacie dźwiękowym nie pada.
Kod: Zaznacz cały
13 Metro Płocka
->Zajezdnia Wola
13 Zjazd do zajezdni Wola
Z kolei Jazzy i Hyundaie w tym przypadku wyświetlają
13 "WOLA"
2 "ŻOLIBORZ"
KURS SKRÓCONY

Ale gdzie jest błąd w danych?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Zapewne tutaj jest błąd:
Nie ma znacznika to tramwaj pokazuje to czego został "nauczony".

Na skróconym 2 zeżarło "Uwaga kurs skrócony" i wagony go nie głoszą. Odszedł architekt rozwiązania z TW i się rozjechało.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.