Sygnalizacja świetlna (skrzyżowania z tramwajami bez priorytetów!)
Moderator: Wiliam
-
Stary Pingwin
31 grudnia.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
- ZielonyJamnik
Co się dzieje na pl. Narutowicza. Ostatnio nie działa synchronizacja świateł, wręcz jest losowa kolejność świateł, zawracając na 191 przyjeżdżało się pod kościół na +1, teraz - 1/-2
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
Nie ma tam jakiegoś tymczasowego programu z powodu rozkopania BW1920?
- ZielonyJamnik
Wątpię sygnalizacja jest losowa. Raz jest po staremu, raz piesi przechodzący mają baaaardzo długo zielone, którzy przechodzą od strony uniwersyteckiej
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
-
Stary Pingwin
Zastanawia mnie sygnalizacja Spacerowa/Belwederska. Przejeżdża 11, następnie zielone mają piesi przez Spacerową, sprężam się do ruszenia i zonk. Dostaję zezwalające dopiero w następnym cyklu. Problem jest z miasta, w przeciwną stronę nie występuje. Kilka razy w ciągu zmiany, od początku stycznia. Wcześniej wszystko działało.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Też to zauważyłem ale jadąc od Wilanowa też czasami się nie dostaje światła. Mam wrażenie że tam jest wykrywanie tramwajów i jak za późno się podjedzie to trzeba czekać cykl.

-
Stary Pingwin
Cały cykl? Stoję obok 11, ona przejeżdża, piesi przechodzą, a ja stoję, bo zezwalające dostaję w następnym cyklu.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ale czekaj, Ty jedziesz "11" czy "14/16" ?Stary Pingwin pisze: ↑06 lut 2025, 10:02Zastanawia mnie sygnalizacja Spacerowa/Belwederska. Przejeżdża 11, następnie zielone mają piesi przez Spacerową, sprężam się do ruszenia i zonk. Dostaję zezwalające dopiero w następnym cyklu. Problem jest z miasta, w przeciwną stronę nie występuje. Kilka razy w ciągu zmiany, od początku stycznia. Wcześniej wszystko działało.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
14/16 nie dostaje światła jak za późno podjedzie.

-
Stary Pingwin
14/16, podjeżdżam na tyle wcześnie, że 11 stojąca obok dopiero rusza, potem zielone mają piesi w poprzek i POWINNO być zielone dla 14/16. Nie zawsze się zapala. To nie jest jednostkowa obserwacja.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Podesłałem do TW. Na razie wiem tyle, że mnóstwo detektorów, które teoretycznie powinny byc podpięte, podpiętych nie jest.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Stary Pingwin
Dziękuję za interwencję. Był czas, że wszystko działało dobrze, a potem przyszły krasnoludki i nasikały do mleka.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na szczęście (w tym przypadku) do odbioru końcowego daleko, a gwaranacja 5-letnia. Będzie od kogo egzekwować naprawy.
-
Stary Pingwin
Jeżeli tylko będzie taka chęć, w co osobiście(chociaż z trudem),wierzę.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
+1, jak to mówią zetki.