Trasa tramwajowa na Gocław

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 17 mar 2025, 9:33

Mam wrażenie, że długotrwałość procesu projektowegu ma na celu ich przeczekanie :P
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 17 mar 2025, 9:37

Obawiam się, że im się zdarza rozmnożyć :keke:
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 17 mar 2025, 10:21

Urzędnicy mają czas, mogą poczekać. I cyk, CSik... ;)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 17 mar 2025, 10:42

Póki co co kolejne wybory Saska Kępa musi podbierać kolejne komisje z Gocławia, żeby się utrzymać jako samodzielny okręg wyborczy do rady dzielnicy. Więc na czyją korzyść gra czas w takiej przepychance jest mniej więcej wiadomo.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 17 mar 2025, 14:56

Przecież odroczenie tej inwestycji nie nastąpiło z powodu protestów Saskiej Kępy (zresztą stosunkowo marginalnych, odkąd odpadły warianty przez zabudowę), a przynajmniej nie były one głównym czynnikiem.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 19 mar 2025, 0:12

fik pisze:
17 mar 2025, 8:53
A nie można wyciąć protestujących?
o to, to....
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 27 mar 2025, 9:28

Jest przetarg na projekt wykonawczy (trzeba po progregu poprawić, lepiej na tym etapie niż na etapie wykonawstwa - roszczenia i inne takie...) z opcja na materiały do decyzji administracyjnej wywłaszczającej grunty w trybie tzw. specustawy kolejowej.

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 27 mar 2025, 14:09

Jest też informacja, że może i trasa na Gocław powstanie*, ale remont na Poniatowskim nie jest bardzo potrzebny, bo:
- Tam tramwaje jeżdżą - odpowiedział Konrad Niklewicz, na co radni odkrzyknęli chórem: - Ale bardzo wolno!
https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7 ... B.1-L.1.zw

*co wybory powstaje, poczekajmy na rejtanadę Lejka i szturm M3

ODPOWIEDZ