Komunikacja w Śródmieściu
Moderator: Wiliam
To prawda, ale jednak zespół Centrum daje przesiadki na metro i jako taki powinien być dostępny z całej dzielnicy, o ile jest to możliwe, a w tym przypadku jest.
Niemniej jednak chodzi o powiązanie Kruczej z metrem (dzis 107 ma trasę objazdową i zapewnia, ale wróci na Szpitalną) u ciągu Mazowieckiej z jakimś ciagiem przesiadkowym także innym niż Jerozolimskie.
Niemniej jednak chodzi o powiązanie Kruczej z metrem (dzis 107 ma trasę objazdową i zapewnia, ale wróci na Szpitalną) u ciągu Mazowieckiej z jakimś ciagiem przesiadkowym także innym niż Jerozolimskie.
Centrum, godzina 17. 171 kierunek Powiśle: 3 osoby. Kierunek Bemowo - 9 osób. Bogate miasto.
ŁK
Raczej po kilka minut, choć nie sprawdzałem w czynaczas, oba na Marszałkowskiej, więc 131 mogło mieć znaczenie tylko w kierunku Bemowa, choć przecież argumentem było jeżdżenie z Powiśla na Bankowy i Wolę, a potem na Bemowo.
ŁK
Nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś mimo, że chętnie wybrałbym 171, żeby dojechać 26 przy Feminie to bałbym się korków między Królewską, a skrętem w lewo przy pl. Bankowym. Ale już bardzo dawno tam nie jechałem, więc może tych korków już nie ma.Łukasz pisze: ↑14 sty 2025, 19:02Raczej po kilka minut, choć nie sprawdzałem w czynaczas, oba na Marszałkowskiej, więc 131 mogło mieć znaczenie tylko w kierunku Bemowa, choć przecież argumentem było jeżdżenie z Powiśla na Bankowy i Wolę, a potem na Bemowo.Georg pisze: A jak z punktualnością? Może poprzednia brygada się spóźniła albo dopiero było 131.
Na 171 być spóźnionym jest nierealne. Ile razy byłem na Woli -8 a na Torwar przyjechałem na 0. W drugą stronę jak nie wleczesz się 20-40 km/h to w centrum jesteś spokojnie +5. Ostatnio uratował mnie spadek ciśnienia w autobusie przez co musiałem opóźnić odjazd z Torwaru i dzięki temu byłem "tylko" na +1 w centrum.
Jak patrzyłem któregoś dnia na mobileMPK to pokazywało mi o 19 albo 20 (nie pamiętam dokładnie 12 minut spóźnienia (Conrada w kierunku Chomiczówki). Ale to tylko jeden raz.
Nawet jak jest spóźnienie, to 30-minutowy postój pozwala spokojnie wrócić do jazdy zgodnej z rozkładem.reserved pisze: ↑16 sty 2025, 12:11Na 171 być spóźnionym jest nierealne. Ile razy byłem na Woli -8 a na Torwar przyjechałem na 0. W drugą stronę jak nie wleczesz się 20-40 km/h to w centrum jesteś spokojnie +5. Ostatnio uratował mnie spadek ciśnienia w autobusie przez co musiałem opóźnić odjazd z Torwaru i dzięki temu byłem "tylko" na +1 w centrum.
Po remoncie Pl. Powstańców Warszawy wraca na swoją trasę 107. Czy jest zakaz skrętu w lewo z Marszałkowskiej w Królewską w kierunku Centrum, że 107 jedzie przez Senatorską?
Tak jest, od czasu wypadków autobusów z tramwajami na tym skrzyżowaniu(1020 na 107 i E-2 tam miały głośne wypadki)
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Co oznacza, że od Senatorskiej do Ronda Dmowskiego nie ma możliwości skrętu z Marszałkowskiej z północy na wschód - porażka totalna, powinien być skręt przynajmniej w Świętokrzyską...
-
-
Nie, z Jasnej ma skręcać w Brokla i potem w Szpitalną. A przynajmniej taki był plan.
- fik
- Naczelne Chamidło
Upór w pozostawianiu obsługi tego ciągu, biorąc pod uwagę jakiego zygzakowania to wymaga, jest doprawdy niezrozumiały.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories