Ogłoszenia
Moderator: Wiliam
Tym razem kilka postów o pętli w okolicach Politechniki przeszło z "Komunikacji w Miasteczku Wilanów" do Pętli w Śródmieściu w dziale Infrastruktura Komunikacyjna.

Wątek o Targówku został posprzątany i odblokowany.
Posty z tematu "Rozkłady tramwajowe 2016/2017" przeniosłem we właściwsze miejsce, tj. do tematu KM na Żoliborzu.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Dyskusja tramwaju Marki - Bródno powędrowała do Tramwajowej Fantatstyki i Futurologii w dziale Infrastruktura.

Przypominam że temat "Komunikacja w trakcie budowy M2 (część zachodnia)" odnosi się bardziej do rozwiązań tymczasowych podczas budowy metra, zaś dyskusje o stałych rozwiązaniach prowadzimy w tematach dotyczących poszczególnych dzielnic czy obszarów.
W związku z tym przeniosłem kilka postów z ww. tematu do "Komunikacji na Powiślu".
W związku z tym przeniosłem kilka postów z ww. tematu do "Komunikacji na Powiślu".

Dywagacje o roli 156 w zastępowaniu awaryjnie wyłączanego M1 przewędrowały z Pragi-Północ na Bielany.
Dyskusja o wyglądzie pętli poszła do tematu Pętle autobusowe i tramwajowe w dziale Infrastruktura.

Posprzątałem i odblokowałem Targówek. Przy okazji dla niereformowalnych wprowadzam poza ostrzeżeniem, czasowe urlopy od forum, których długość będzie uznaniowa.

Wydzieliłem temat dotyczący Komunikacji w trakcie remontu wiaduktów Trasy Łazienkowskiej. Proszę tam kontynuować dysputy. 

Czy można byłoby przywrócić zapomniany już obowiązek argumentowania pomysłów dotyczących zmian trasowych przez użytkowników? Szczególnie dotyczy to tematu wilanowskiego, gdzie zaczęło się bezrefleksyjne jeżdżenie po mapie pomieszane z neohistoryzmem zbiorkomowym. Serio, to się coraz gorzej czyta, a nie chciałbym tego tematu ignorować, bo piszą tam też użytkownicy, którzy sprawę znają od kuchni i byłoby mi zwyczajnie szkoda pomijać tak, mimo wszystko, ich ciekawe spostrzeżenia i informacje.
Chyba zawsze był i jest ten obowiązek. Poza tym przejmujesz się tym tak, jakby to miało cokolwiek zmienić w docelowym układzie. Spostrzeżenia są całkiem ważne, jednak osoby znające od kuchni nie będą dawać radykalnych komentarzy.primoż pisze:Czy można byłoby przywrócić zapomniany już obowiązek argumentowania pomysłów dotyczących zmian trasowych przez użytkowników? Szczególnie dotyczy to tematu wilanowskiego, gdzie zaczęło się bezrefleksyjne jeżdżenie po mapie pomieszane z neohistoryzmem zbiorkomowym. Serio, to się coraz gorzej czyta, a nie chciałbym tego tematu ignorować, bo piszą tam też użytkownicy, którzy sprawę znają od kuchni i byłoby mi zwyczajnie szkoda pomijać tak, mimo wszystko, ich ciekawe spostrzeżenia i informacje.
ŁK