[Hydepark] Tramwaje Warszawskie
Jakie ma znaczenie, kiedy są wymieniane, skoro po prostu mógł być wadliwy albo wadliwie zamontowany, albo go tak zaczęła ciągnąć z nerwów, że wyrwała.
Jak konstruują samochody, to też wszystko jest nowe, a potem się okazuje, że trzeba robić akcje serwisowe.
Jak konstruują samochody, to też wszystko jest nowe, a potem się okazuje, że trzeba robić akcje serwisowe.
ŁK
- Krzysztof_J
- Kontakt:
W tym roku TW znowu wymienia się tramwajami z MPK Kraków - tym razem do nas przyjechał 102Na nr 210 w zamian za K nr 445.
https://www.facebook.com/tramwaje.warsz ... XcyCm51cHl
https://psmkms.krakow.pl/16-aktualnosci ... z-warszawa
https://www.facebook.com/tramwaje.warsz ... XcyCm51cHl
https://psmkms.krakow.pl/16-aktualnosci ... z-warszawa
- Krzysztof_J
- Kontakt:
Na grupie "Ochocianie" na FB piszą, że zdemontowano historyczny słup trakcyjny, który stał na Grójeckiej naprzeciwko Hali Banacha. Mam nadzieję, że to tylko na czas obecnej przebudowy w ramach trasy do Zachodniego i słup tam wróci (a jeśli nie, to że w jakikolwiek sposób zostanie zachowany). Załączam zdjęcia, jakby ktoś nie kojarzył:
Jeden rabin powie tak:
Kto kłamie?
Drugi rabin powie nie:Jego [element zwany smarownicami - dop. person] wadliwe wykonanie na linii w alei Rzeczypospolitej przed końcową zawrotką w Miasteczku Wilanów, spowodowało, że przez długie miesiące okoliczni mieszkańcy nie mogli spać ani otwierać okien - był potworny hałas. Rzecznik Tramwajów Warszawskich Witold Urbanowicz przekazał nam, że tę usterkę udało się już wyeliminować bez rozkopywania i zamykania torowiska.
https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7 ... 4-L.1.duzy"Informujemy serdecznie, że zastosowane pierwotnie smarownice były zgodne z wymaganiami zamawiającego i pracowały normalnie. Nie było żadnych usterek. Po skargach mieszkańców zamawiający i Budimex zdecydowali się na inne rozwiązanie techniczne, które zostało z sukcesem wdrożone" - przekazał "Stołecznej" rzecznik Budimeksu Michał Wrzosek.
Kto kłamie?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Słup został zabezpieczony stretchem i leży na terenie budowy.Krzysztof_J pisze: ↑14 cze 2025, 0:27Na grupie "Ochocianie" na FB piszą, że zdemontowano historyczny słup trakcyjny, który stał na Grójeckiej naprzeciwko Hali Banacha. Mam nadzieję, że to tylko na czas obecnej przebudowy w ramach trasy do Zachodniego i słup tam wróci (a jeśli nie, to że w jakikolwiek sposób zostanie zachowany). Załączam zdjęcia, jakby ktoś nie kojarzył:
2020_05_11_160250.JPG
2020_05_11_160303.JPG
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Stary Pingwin
Co ze słupem, który stał w obrębie pętli Opaczewska? Rok temu jeszcze istniał.
miłośnik 13N
- Krzysztof_J
- Kontakt:
Mam nadzieję, że zostanie zabrany w jakieś bezpieczne miejsce, a nie będzie leżał gdzieś w obrębie prac na Grójeckiej do czasu ich zakończenia?
W jego miejscu obecnie budują blok mieszkalny, więc siłą rzeczy musiał być zabrany. Natomiast nie wiem, co dalej z nim zrobili, ale mam nadzieję, że został zachowany i gdzieś leży w oczekiwaniu na ewentualne dalsze pomysły jego zagospodarowania.Stary Pingwin pisze: ↑18 cze 2025, 13:50Co ze słupem, który stał w obrębie pętli Opaczewska? Rok temu jeszcze istniał.
-
Stary Pingwin
Miło słyszeć, że ktoś dba o naszą historię. To już drugi budynek na byłej pętli tramwajowej.
miłośnik 13N
Nie lękajcie się.
Oba słupy są zabezpieczone przez Tramwaje Warszawskie. Słup z pętli Opaczewska został zabrany do ZETiT T1 przed fundamentowaniem budynku TBS, słup z Grójeckiej został zabrany w ten poniedziałek z obszaru budowy i teraz leżą sobie razem. Decyzja gdzie staną będzie po zakończeniu inwestycji.
Oba słupy są zabezpieczone przez Tramwaje Warszawskie. Słup z pętli Opaczewska został zabrany do ZETiT T1 przed fundamentowaniem budynku TBS, słup z Grójeckiej został zabrany w ten poniedziałek z obszaru budowy i teraz leżą sobie razem. Decyzja gdzie staną będzie po zakończeniu inwestycji.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
Stary Pingwin
Istnieją jeszcze dwa słupy kratownicowe na terenie Politechniki- łączka przy przystanku Nowowiejska.
miłośnik 13N
Nic im nie grozi, stoją sobie spokojnie i powoli korodują.Stary Pingwin pisze: ↑19 cze 2025, 10:24Istnieją jeszcze dwa słupy kratownicowe na terenie Politechniki- łączka przy przystanku Nowowiejska.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
-
Stary Pingwin
Nie ma rzeczy niezniszczalnych.
Nieprawda, 521 nadal kursuje z Falenicy do centrum.
Ale już nie na Szczęśliwice. Czyli erozja postępuje.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem