O stronach ZTM MZA i TW
Radosna twórczość nowomowy. Że słowo linia zostało skrócone do "l." przywykłem, ale żeby oszczędzać na słowu "kierunkach"(kier.)....
Zawieszenie 70.
Kiedyś jak zawieszano 20, to zdarzało się w komunikacie podać pasażerom możliwości dojazdu do przystanków obsługiwanych przez tę linię.
Wiem, że nie można skręcić w lewo z Dywizjonu 303 w Radiową, ale może nie wszyscy o tym wiedzą.Z przyczyn technicznych tramwaje linii 70 zostały skierowane do krańca NOWE BEMOWO.
Kiedyś jak zawieszano 20, to zdarzało się w komunikacie podać pasażerom możliwości dojazdu do przystanków obsługiwanych przez tę linię.
Pamiętasz może od jak dawna? Ta pętla kojarzy mi się z 36 na trasie Marymont - Wyścigi.
Trasbus podaje datę zmiany nazwy krańca z Marymont na Marymont-Potok na dzień 2006.12.29 godz. 15.00.
-
adamrozbicki
W Ząbkach ma miejsce tragedia, dramatyczne wydarzenia. Dla normalnych ludzi to oczywiste. Dla pracowników ZTM to zablokowane skrzyżowanie i objazd. Brak słów.
"Z powodu zablokowanego przejazdu w rejonie skrzyżowania Powstańców / Maczka ( Ząbki) autobusy linii 245 kursują trasą zmienioną w obu kierunkach: ... Powstańców – Kopernika – Szwoleżerów – …
Przepraszamy za utrudnienia"
"Z powodu zablokowanego przejazdu w rejonie skrzyżowania Powstańców / Maczka ( Ząbki) autobusy linii 245 kursują trasą zmienioną w obu kierunkach: ... Powstańców – Kopernika – Szwoleżerów – …
Ale jakiej treści komunikatu się spodziewałeś?
-
adamrozbicki
Dziękuję i wzajemnie. Szkoda że nie napisałeś co miałeś na myśli.
adamrozbicki pisze: ↑03 lip 2025, 22:33W Ząbkach ma miejsce tragedia, dramatyczne wydarzenia. Dla normalnych ludzi to oczywiste. Dla pracowników ZTM to zablokowane skrzyżowanie i objazd. Brak słów.
-
adamrozbicki
Głębokie.MZ pisze: ↑03 lip 2025, 23:16adamrozbicki pisze: ↑03 lip 2025, 22:33W Ząbkach ma miejsce tragedia, dramatyczne wydarzenia. Dla normalnych ludzi to oczywiste. Dla pracowników ZTM to zablokowane skrzyżowanie i objazd. Brak słów.
Przepraszamy za utrudnienia"Nie widzę tutaj naprawdę nic niestosownego. Strona ZTM nie jest od informowania, że w bloku przy ulicy Powstańców 62 w Ząbkach płonie poddasze (od tego są przede wszystkim media), tylko od podawania pasażerom informacji o zmianach w komunikacji. I to uczyniono. To po pierwsze. Po drugie: z doświadczenia wiem, że dopóki ktoś nie otrzyma konkretnych informacji od osób będących na miejscu, to lepiej napisać: "z powodu zablokowanego przejazdu" niż podawać niesprawdzone informacje. Już kiedyś spotkałem się z sytuacją, że kierowcy autobusów przekazywali dyspozytorowi, że policja nie pozwala im przejechać, bo jest "jakiś wypadek", a potem okazało się, że to nie wypadek, tylko gaz ulatniający się na stacji paliw. Ale wcześniej już poszła w obieg informacja, że to "z powodu zdarzenia drogowego", którego nie było, bo tylko tak myśleli kierowcy. I wreszcie po trzecie: po co napędzać dodatkowych gapiów?
Udajesz głupiego czy jak?
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
-
adamrozbicki