Ajenci - dyskusje, komentarze, nowości
- ZielonyJamnik
Przy otwartych oknach i szyberdachach czujnik pokazuje wyższą temperaturę, testowałem każdą możliwość. Adolfy nie mają szyberdachów.
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
W temacie użyteczności nowych wozów w porównaniu do starszych - na jednej z linii dojeżdżającej z dużego węzła przesiadkowego pasażerowie zaczęli się skarżyć, że na wyświetlaczach nie wyświetla się informacja o czasie do odjazdu. Oczywiście jest to linia która przeszła od ajenta do MZA.
Już niedługo wszystkie pojazdy w MZA będą pokazywać odjazd za.
-
Warsopolis5253
Pewnie chodzi o Oneline. Na wielu krańcach (szczególnie tam gdzie przystanek początkowy oraz kolejny są w ramach tego samego ZP) sterownik usilnie przerzuca na następny przystanek przez co nie wyświetla się informacja za ile jest odjazd.BrdzJkb pisze: ↑27 cze 2025, 13:44W temacie użyteczności nowych wozów w porównaniu do starszych - na jednej z linii dojeżdżającej z dużego węzła przesiadkowego pasażerowie zaczęli się skarżyć, że na wyświetlaczach nie wyświetla się informacja o czasie do odjazdu. Oczywiście jest to linia która przeszła od ajenta do MZA.
Potwierdzam z 77 i 43. Dodatkowo pytania "Czy Pan jest opóźniony?" Stojąc na krańcu.MJ pisze: ↑29 cze 2025, 8:50Pewnie chodzi o Oneline. Na wielu krańcach (szczególnie tam gdzie przystanek początkowy oraz kolejny są w ramach tego samego ZP) sterownik usilnie przerzuca na następny przystanek przez co nie wyświetla się informacja za ile jest odjazd.BrdzJkb pisze: ↑27 cze 2025, 13:44W temacie użyteczności nowych wozów w porównaniu do starszych - na jednej z linii dojeżdżającej z dużego węzła przesiadkowego pasażerowie zaczęli się skarżyć, że na wyświetlaczach nie wyświetla się informacja o czasie do odjazdu. Oczywiście jest to linia która przeszła od ajenta do MZA.
Z czego się śmiejesz? Na 136 normą jest przyjazd na kraniec z 40-60-minutowym opóźnieniem i odjazd z 20-minutowym.
"Ale ty jesteś mądry, Bonifacy!"
Wydaję mi się, że zanim na 136 nie było elektryków to nie było aż takich wielkich opóźnień.
No i z czego się cieszysz? 
Coś to na pewno zmienia, ale też zbiegło się z zamknięciem BW1920. Tu wychodzą jak zwykle fantastyczne pomysły ZTM, żeby masę linii wtryniać na objazdy w małe uliczki z permanentnym korkiem i dawać 2 minuty na jego przejechanie.
136 spokojnie można było podzielić na pół, na Banacha teraz jest mnóstwo miejsca na kraniec.
ŁK
- R-9 Chełmska
Bez elektryków byłaby jazda w kółko bez postojów i ew. skróty podczas SB. Elektryk jednak wymusza te postoje po 15 minut na Natolinie i nie pomijanie tego krańca przy sterowaniu.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
To dobrze że elektryki eliminują patologię.R-9 Chełmska pisze:Bez elektryków byłaby jazda w kółko bez postojów i ew. skróty podczas SB. Elektryk jednak wymusza te postoje po 15 minut na Natolinie i nie pomijanie tego krańca przy sterowaniu.
PS niepomijanie
ŁK
Bzdura. Żadnych takich postojów nie ma. Mi kazała centrala jechać zgodnie z rozkładem, ciul to że nie jestem naładowany. Po kółku na Natolin dojechałem mając 8% (czyli w zasadzie 15 minut dłużej jazdy i już bym padł). Na moje stwierdzenie do gościa na centrali że przez tę jego decyzję niewiele brakło odrzekł żebym się nie martwił, najwyżej by holownik przysłali. Także z mojej perspektywy jako kierowcy z Kleszczowej, który zaczyna troszkę przygodę z elektrykami, jest dokładnie inaczej. Czyli to nie jest tak, że z racji bycia elektrykiem przysługują mi dodatkowe przerwy. Po prostu z racji bycia elektrykiem dochodzi kolejny problem jak jechać o czasie i jednocześnie nie stracić prądu.R-9 Chełmska pisze: ↑13 lip 2025, 11:05Bez elektryków byłaby jazda w kółko bez postojów i ew. skróty podczas SB. Elektryk jednak wymusza te postoje po 15 minut na Natolinie i nie pomijanie tego krańca przy sterowaniu.
A musiałeś pytać? Trzeba było się podłączyć i powiedzieć, że robisz przerwę na ładowanie.
ŁK
Zasadniczo to nie lubię być anarchistą walczącym o jakieś ideały. Po prostu upewniłem się przez telefon że jak coś będzie na niego i tyle. Mi to tam lotto czy pasażerowie dojadą czy nie.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A nagrałeś tę rozmowę? 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow