Informacja pasażerska
33 nie-e, 26 za to losowo - niektóre pokazuje, niektóre nie (nawet w obrębie jednego ZP - w jedną stronę SIPy pokazują tylko 17tki, w drugą stronę 17+26).
Za to: wszystkie z powyższych dostępne są w aplikacjach prezentujących położenie pojazdów.
Jeszcze wczoraj w 33 były elektrodechy z całą (wydłużoną) trasą, ale zapowiedzi głosowe były tylko na "normalnej" trasie.
Dzisiaj trafiło mi się 33 z zapowiedziami tarchodworskich przystanków.
Skoro elektrodechy prezentują trasy, to czemu nie było zapowiedzi?
Jeśli aplikacje pokazują położenie pojazdów, czemu przystankowe SIPy nie widziały tramwajów?
Tak dużo pytań, tak mało odpowiedzi...
(BTW - koordynacja 26 i 33 ssie - zwłaszcza wieczorem. Dra-mat)
Za to: wszystkie z powyższych dostępne są w aplikacjach prezentujących położenie pojazdów.
Jeszcze wczoraj w 33 były elektrodechy z całą (wydłużoną) trasą, ale zapowiedzi głosowe były tylko na "normalnej" trasie.
Dzisiaj trafiło mi się 33 z zapowiedziami tarchodworskich przystanków.
Skoro elektrodechy prezentują trasy, to czemu nie było zapowiedzi?
Jeśli aplikacje pokazują położenie pojazdów, czemu przystankowe SIPy nie widziały tramwajów?
Tak dużo pytań, tak mało odpowiedzi...
(BTW - koordynacja 26 i 33 ssie - zwłaszcza wieczorem. Dra-mat)
L46 kursuje wg rozkładu z czapy:
https://www.wtp.waw.pl/utrudnienia/2025 ... ii-l46-25/
https://www.wtp.waw.pl/utrudnienia/2025 ... ii-l46-25/
08:06
Utrudnienia w kursowaniu linii L46.
Z przyczyn technicznych kursowanie linii L46 występuje w zmienionej częstotliwości oraz w skróconej relacji na odcinku 11 Listopada 01 <> Fabryczna 02.
Odjazdy z przystanku 11 Listopada 01: 7:45; 9:00; 9:59; 11:10; 12:20; 13:30; 14:49; 15:59; 17:11; 18:21; 19:30; 20:50
Odjazdy z przystanku Fabryczna 02: 8:15; 9:30; 10:30; 11:40; 12:50; 14:00; 15:20; 16:30; 17:40; 18:50; 20:00; 21:20
Na całej trasie 136 jeszcze we wtorek wisiały żółte rozkłady objazdowe (przez Domaniewską). Trasa podstawowa działa już 2 tygodnie. Zgłoszone do 19115, ale czy naprawdę przez 2 tygodnie brygady przystankowe biesiadowały? Ile to potrzeba, godzinę? Konstruktorską i Pozytywny Mokotów i tak ktoś ogarniał przecież… choć chyba to była Wigilia…
ŁK
-
bartoni722
Ja obserwując z drugiej strony (na Woli) widziałem żółty rozkład ale świąteczno-noworoczny i do tego był biały z normalnym 10/15. Oba na podstawowej.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
W tramwajach rozkłady feryjno-świąteczne zostają na przystankach od razu na ferie szkolne.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Nawet oddzielne gabloty są ze stojakami. Całkiem dobry pomysł.
- AdamKlocusky
- Kontakt:
Jeśli nikt mnie nie uprzedzi to jutro mogę podesłać tu fotkę takiej gablotki. Generalnie szara przeszklona gablota, o ile dobrze pamiętam z układem 4 rzędy po 4 kolumny.
-
adamrozbicki
263 ma podjazdy do Powsinka a od roku jest na przystanku informacja, że nie maŁukasz pisze: ↑08 sty 2026, 6:40Na całej trasie 136 jeszcze we wtorek wisiały żółte rozkłady objazdowe (przez Domaniewską). Trasa podstawowa działa już 2 tygodnie. Zgłoszone do 19115, ale czy naprawdę przez 2 tygodnie brygady przystankowe biesiadowały? Ile to potrzeba, godzinę? Konstruktorską i Pozytywny Mokotów i tak ktoś ogarniał przecież… choć chyba to była Wigilia…
- AdamKlocusky
- Kontakt:
Z Koszykowej:

Aaaaaaa... gablota z (tymczasowymi) rozkładami!
O co chodzi ze słowem "stojaki"?
BTW - BARDZO pozytywna rzecz. Rok temu mieliśmy liczbe przypadki naklejania drukowanych tymczasów zwykłą taśmą na kasetach. Dobrze, że coś z tym zrobiono.
BTW - BARDZO pozytywna rzecz. Rok temu mieliśmy liczbe przypadki naklejania drukowanych tymczasów zwykłą taśmą na kasetach. Dobrze, że coś z tym zrobiono.
-
gfedorynski
Gdyby tylko dało się słupek przystankowy (lub cały przystanek) zaprojektować w ten sposób, żeby nie trzeba było stawiać takich ersatzów...
Jednego czego mi brakuje, to czytelnego napisu jakiego okresu te rozkłady dotyczą. Wiem, że jest to w opisie rozkładu, ale gdyby nad kartkami dać taką informację dużą czcionką, byłoby po prostu czytelnie.