Pewnie do czasu jedynki na OkęciuITS A 218 pisze:No właśnie, czy 7 zostaje na stałe na trasie do pl. Narutowicza?
Rozkłady tramwajowe – 2024/2025
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
ŁK
W tym momencie koordynacja 7 z 9 ma znaczenie minimalne. Tyle żeby w Jerozolimskich razem z całym towarzystwem łącznie jakoś to wyglądało.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Jeżeli dokładnie w tej samej minucie lub w odstępie 1 minuty jest 7 i 9 to faktycznie "jakoś" to wygląda. Ale oczywiście przy takcie 4 minut pole manewru jest niespecjalnie duże.
W środę przy DH Smyk 25 widziałem zjazdowe na Annopol z The Styrankiewic. 3 osoby w pierwszym wagonie, 4 w drugim. Ono naprawdę ma sens? Nie lepiej dorzucić było siódemek i zostawić mocną trójkę?pawcio pisze:W tym momencie koordynacja 7 z 9 ma znaczenie minimalne. Tyle żeby w Jerozolimskich razem z całym towarzystwem łącznie jakoś to wyglądało.
Btw linia 50 to już kiedyś była?
ŁK
Linia 50 to chyba z okazji 50 rocznicy dostarczenia wagonów 105N do Warszawy (podobne jubileusze były też w innych miastach). 
To moze potrwać bardzo, bardzo długo. Nie wiem czy to przypadek ale 1 jako jedyna w rozkładach ma oznaczoną trasę jako stałą, gdzie pozostałe linie na objazdach jako "trasę zmienioną". I jesli 1 miałaby zostać na Okęciu a 7 na Banacha to byłaby bardzo dobra zmiana.
+wycofania wagonów K. Jedna brygada będzie na wagon K z doczepą.

W sumie racja, bo to też był 1975 rok. To już rozumiem czemu trasa Annopol - Koło. 
No jedynka już dawno tam powinna jeździć.Bywalec pisze:To moze potrwać bardzo, bardzo długo. Nie wiem czy to przypadek ale 1 jako jedyna w rozkładach ma oznaczoną trasę jako stałą, gdzie pozostałe linie na objazdach jako "trasę zmienioną". I jesli 1 miałaby zostać na Okęciu a 7 na Banacha to byłaby bardzo dobra zmiana.
A 7 albo 25 powinny pojechać na Zachodni.
ŁK
Myślałem, że przed otwarciem Rakowieckiej 14 nie wróci. Czarno to widzę - taka częstotliwość na Goworka, a wszystko w jednym kierunku. Już teraz kolejki się tworzą do wjazdu w Puławską.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Goworka 02 będzie miało ostry crash test.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Goworka 02 przy obecnym układzie świateł ma szansę bardzo ładnie pracować przy takiej ilości wozów o ile ktoś nie wjedzie na +2.
Ja bym się bardziej martwił zatorem od strony PUL 05.
Ja bym się bardziej martwił zatorem od strony PUL 05.

- Krzysztof_J
- Kontakt:
A może po prostu jechał tuż za innymi wagonami? Zresztą, jak 25 dojeżdżało na Banacha, to z reguły jeździło nim więcej osób niż teraz, więc obecnego okresu raczej bym nie traktował jako miarodajny.
No ale dalej będzie do StyrankiewicKrzysztof_J pisze:A może po prostu jechał tuż za innymi wagonami? Zresztą, jak 25 dojeżdżało na Banacha, to z reguły jeździło nim więcej osób niż teraz, więc obecnego okresu raczej bym nie traktował jako miarodajny.
ŁK
Dziewiątka już na stałe chyba traci mocny status w szczycie na odcinku Wiatraczna-Gocławek - co drugi kurs skrócony przez cały dzień. To z powodu fatalnego stanu torowiska?
Na tym odcinku jest jeszcze 24 w szczycie z 9 co 4 minuty, to chyba wystarczy.
tatra