Nadal nie rozumiem, co znaczy "trzeba będzie" ani w jaki sposób ewentualne zaniechanie Rostafińskich miałoby indukować powstanie Racławickiej. Przecież ona i tak tych Rostafińskich nie zastąpi - to właśnie próbowałem pokazać.
Trasa tramwajowa Dw. Zachodni - Wilanów
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Nic nie zastąpi 1 do 1. Zanim zaczną, to będą się zbliżać wybory jedne, drugie trzecie, gdzie krzyki nie pomogą - i dalej Nowowiejska będzie najdalej na południe, więc „trzeba będzie”. Sytuacja jest lekko patologiczna, z wyjazdami z R3, ze wszystkim, gdy całe miasto wisi na jednym skrzyżowaniu.Bastian pisze:Nadal nie rozumiem, co znaczy "trzeba będzie" ani w jaki sposób ewentualne zaniechanie Rostafińskich miałoby indukować powstanie Racławickiej. Przecież ona i tak tych Rostafińskich nie zastąpi - to właśnie próbowałem pokazać.
ŁK
- Bastian
- Sułtan Maroka
OK, w tym zgoda. Ale moim zdaniem każde rozwiązanie "zastępcze" będzie o rząd wielkości trudniejsze, niż po prostu zbudowanie tych torów wzdłuż Rostafińskich - i na tym opieram swoje przekonanie, że one jednak powstaną.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
-
Stary Pingwin
Pisałem wcześniej, że za mojego życia nie będzie trama przez Pole. Może, gdybym żył 200 lat?
miłośnik 13N
Okazuje się, że brak tramwaju na Rostafińskich to kara dla Ochoty za brak poparcia dla hali sportowej na Skrze:
https://tvn24.pl/tvnwarszawa/mokotow/wa ... -st8731705
"Ale ty jesteś mądry, Bonifacy!"
Czyli przeglądarka indeksuje, wyszukując.Wyszukując protesty wobec inwestycji tramwajowych w Warszawie ostatnie co indeksuje przeglądarka
Choć może redachtór używa AI.
ŁK
Złe języki i korytarze twierdzą, że komuś bardzo przeszkadza ta trasa, a "kara dla Ochoty" to tylko marny (sami przyznajcie - miasto "karze" dzielnicę, chociaż z trasy ma korzystać dużo więcej mieszkańców?!) pretekst.kocur pisze: ↑06 lis 2025, 13:22Okazuje się, że brak tramwaju na Rostafińskich to kara dla Ochoty za brak poparcia dla hali sportowej na Skrze:
Doprawdy, to wszystko jest tak żenujące...
Jak nie blokowanie tramwaju na Gocław, bo ceny mieszkań lepiej rosną od metra, to teraz blokowanie przejścia przez Pole.
Rafale, Platformo, odejdźcie już.
To jest jakaś żenada, przepychanki między radnymi, rzekome protesty których nie ma, to jest przecież uzupełnienie sieci o marne 2 przystanki, jakoś nie ma przeszkód żeby tramwaje jeździły wzdłuż Parku Skaryszewskiego, ZOO czy Lasku Bielańskiego (dobrze że istnieją od dawna bo pewnie teraz by się nie dało zrealizować takich 'kontrowersyjnych' odcinków).
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
No przecież właśnie się nie da. Na Waszyngtona tory po prostu się rozpadają i dopiero to wywołało ten ostatni miniremont. A modernizacji nie ma i pewnie nie będzie następne 10 lat. A jak zmodernizują to akurat rozpadnie się Poniat i tyle z tego będzie.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie no, na projekt modernizacji umowa nawet jest, więc może krócej, niż 10 lat poczekamy. Właściwie to "na dniach" powinny być już jakieś warianty.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Platforma Deweloperska kocha metro, a prezydent Trzaskowski od dawna jest wrogiem tramwajów.
"Ale ty jesteś mądry, Bonifacy!"
A muszą? Jedyni radni mający na coś realny wpływ to Radni Warszawy i tu bym się oporu nie spodziewał. Dzielnicowi ugrają tyle, że sobie pokrzyczą i wyprodukują kolejną uchwałę na półkę.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
<przypomina sobie awanturę o remont Obozowej>