Sprzed kilku miesięcy. W szczycie cała 9 była na Gocławek, poza szczytem połowa. Ty piszesz o czasach, w których pojawiły się jakiekolwiek kursy skrócone do Wiatracznej.
Komunikacja miejska w Wawrze [II]
Moderator: Wiliam
Nie zapomniały. Na forum Ochoty pojawiła się propozycja, żeby 521, skoro nie może jechać tak jak kiedyś na Szczęśliwice to pojechało na Okęcie, tak jak linia H.
Oczywiście pomysł jest głupi, ale nie spodziewałem się, że ktoś jeszcze pamięta autobusy pospieszne.
Ja pamiętam! A jeszcze bardziej jego potomka 101, które jakoś zawsze było puste od Pragi (bo 517 czy 521 jechały dużo szybciej).Georg pisze:Nie zapomniały. Na forum Ochoty pojawiła się propozycja, żeby 521, skoro nie może jechać tak jak kiedyś na Szczęśliwice to pojechało na Okęcie, tak jak linia H.
Oczywiście pomysł jest głupi, ale nie spodziewałem się, że ktoś jeszcze pamięta autobusy pospieszne.
W ogóle to H to coś omijało na Ochocie? Między Dickensa a 1 sierpnia, chyba coś było, Korotyńskiego no i PKP Rakowiec NŻ - rozumiem, że ludzie wsiadali jak pociąg przyjechał. Z drugiej strony - teraz ekspresy stają na każdym, to co tu się dziwić.
ŁK
Przede wszystkim było mniej samochodów, więc jechało się szybciej. Omijało tylko PKP Rakowiec w stronę Centrum i Lechicką (obecnie UD WŁOCHY).Łukasz pisze: ↑wczoraj, 13:59Ja pamiętam! A jeszcze bardziej jego potomka 101, które jakoś zawsze było puste od Pragi (bo 517 czy 521 jechały dużo szybciej).Georg pisze:
Nie zapomniały. Na forum Ochoty pojawiła się propozycja, żeby 521, skoro nie może jechać tak jak kiedyś na Szczęśliwice to pojechało na Okęcie, tak jak linia H.
W ogóle to H to coś omijało na Ochocie? Między Dickensa a 1 sierpnia, chyba coś było, Korotyńskiego no i PKP Rakowiec NŻ - rozumiem, że ludzie wsiadali jak pociąg przyjechał. Z drugiej strony - teraz ekspresy stają na każdym, to co tu się dziwić.
InfoUlice pisze: W poniedziałek, 23 marca, około godziny 9:00 kolejarze zamkną przejazd przez tory przy stacji Warszawa Falenica.
Którędy kierowcy przejadą na drugą stronę torów? Na ulicach Patriotów, Młodej, Bysławskiej i Walcowniczej staną tablice prowadzące do węzła z Południową Obwodnicą Warszawy. Piesi przejdą tunelem pod stacją kolejową.
Od poniedziałku zmienią się trasy autobusów linii: 115, 142, 161, 213 N22 i N72.
W poniedziałek, od początku kursowania, trasy zmienią autobusy linii: 115, 142, 161, 213, a także nocne N22 i N72:
Zamiast w Falenicy autobusy linii 142 i 213 oraz N22 przejadą na drugą stronę torów na węźle z obwodnicą. 213 dojadą do niego ulicami Bysławską i Patriotów;
Po wschodniej stronie torów autobusy linii 115, 142 i 213 nie pojadą w Walcowniczą i Bystrzycką, tylko prosto Patriotów, a następnie Ochoczą do swoich stałych tras;
161 i N72 wrócą na swoje stałe trasy, ponieważ zostanie otwarte skrzyżowanie Patriotów z Młodą;
Autobusy linii 146 pozostaną na obecnej trasie.