otóż to, pętla przy wilanowskiej klasyczna pętla z zawrotką, a nieużywana. Tam mogłoby krańcować 31. Obecnie z Wołoskiej czy Woronicza do m wilanowskiej tzreba się naprzesiadać albo celować w 165/218, które jeżdżą jak chcą. Miasto dla ludzi, czy jakoś tak, raptem dwa przystanki dalej, a dużo zmienia
Objazdy i inne okresowe zmiany tras tramwajów - 2026
Moderator: Wiliam
Naprawdę znajdę mnóstwo miejsc gdzie brygady z wydłużenia 31 można by wykorzystać mądrzej.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
ok
ale to jakaś teleportacja z MOkotowa w te miejsca rozumiem
ale to jakaś teleportacja z MOkotowa w te miejsca rozumiem
218 można na Wołoską, do telewizji w sumie też, na PKP Służewiec jeździ też cała masa autobusów z Metra Służew. Ogólnie raczej nie jest to jakiś wielki argument.tobk pisze:można jechać np Wołoskiej czy pkp służewiec albo tvp? do wilanowskiej. a tak na ten końcowy odcinek na jedną stację trzeba wejść w ziemie przesiadka, zamiaast dojechać jednym kursem.
ŁK
no dla mnie jest. bo mając połączenie z metra wilanowska jechać z takiego pkp służewiec do m służew i co. i znów na jedną stację pod ziemię. to samo z drugiej strony. a cały odcinek wołoskiej do woronicza ... no w każdym razie bardzo wiele razy w sprawach codziennego funkcjonowania w tym rejonie wkurzalo mnie brak połączenia wierzbna z wilanowską naziemnie, że musiałem na jedną stację tyle przejść bramek pokonać, bo pamiętam jak na luzaku dojeżdżał trmawaj do wilanowskiej.
ale nie jest moją rolą tu przekonywać. z życia wzięte wielokrotonie miałem sytuację opisaną.
ale nie jest moją rolą tu przekonywać. z życia wzięte wielokrotonie miałem sytuację opisaną.
wycieczki dookoła to można i 504 do żwirek i na nich w 136 i do woronicza
oraz ja piszę nie o metro slużew, a wilanowska, gdzie od zawsze cała masa linii startuje
i z takiego pkp slużewiec czy wołoskiej...no niestety, ale objazdówka 218 jest mega niepunktualna i jedyna.
I 174 też zawiesili?tobk pisze:no dla mnie jest. bo mając połączenie z metra wilanowska jechać z takiego pkp służewiec do m służew i co. i znów na jedną stację pod ziemię. to samo z drugiej strony. a cały odcinek wołoskiej do woronicza ... no w każdym razie bardzo wiele razy w sprawach codziennego funkcjonowania w tym rejonie wkurzalo mnie brak połączenia wierzbna z wilanowską naziemnie, że musiałem na jedną stację tyle przejść bramek pokonać, bo pamiętam jak na luzaku dojeżdżał trmawaj do wilanowskiej.
Dobra, EOT
ŁK
174 i metro wilanowska
no EOT
no EOT
PLONKtobk pisze:174 i metro wilanowska![]()
no EOT
ŁK
- AdamKlocusky
- Kontakt:
Przede wszystkim wydłużone 31 staje się dublem metra, którego nie potrzebujemy, i blokujemy slot na pętli, która jest przydatna jak coś się dzieje w kierunku pętli WYŚCIGI. Linia 31 w obecnym stanie jeździ punktualnie i regularnie, a i dzięki temu używamy dedykowanego krańca przy METRO WIERZBNO.tobk pisze: ↑wczoraj, 21:57otóż to, pętla przy wilanowskiej klasyczna pętla z zawrotką, a nieużywana. Tam mogłoby krańcować 31. Obecnie z Wołoskiej czy Woronicza do m wilanowskiej tzreba się naprzesiadać albo celować w 165/218, które jeżdżą jak chcą. Miasto dla ludzi, czy jakoś tak, raptem dwa przystanki dalej, a dużo zmienia