[Hydepark] Tramwaje Warszawskie
Ostatnio na stan R-1 wpisano ponownie wagon 2046 i jest ponoć w remoncie, wie ktoś jakie są plany wobec tego wozu?
BUSE speciální elektronika
Planowano go na zamianę z wyeksploatowanym sieciowym 388. W tym, że jest to kolejny trup z przekorodowanym pudłem, który powinien iść na złom.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
I dlatego TW ogłosiło konsultacje do przetargu na zupełnie nowy wagon sieciowy a 2046 zastąpi w ruchu powypadkowy wagon 2039.

- ZielonyJamnik
Planowano, czyli zrezygnowano z tego pomysłu? Szczególnie w świetle obecnych ogłoszonych konsultacji zakupu nowego pomiarowca?
A to nie lepiej wziąć jakieś 123N i przebudować jeden na pomiarowy, a drugi na gospodarczy? Pudło pewnie w lepszym stanie i na dłużej starczy.
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
Hipolty są trochę za młode żeby je już zdejmować że stanu liniowego.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Myślę że jeśli celem ma być wykonanie pojazdu na dekady to lepiej wziąć na bazę substandardowy pojazd w dobrym stanie (i tak w wieku do NG/RK) niż rozpadającego się trupa. Ubytek dla pasażerów będzie minimalny, a koszt remontu znacząco niższy niż przy totalnej przebudowie trupa czy przy zakupie nowego pojazdu specjalnego.