Ale żółte tablice są ekologiczne przecież
Noc Muzeów 2026
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Nie da się ukryć, że te 20 czy 30 ropniakow na Lubelskiej nieźle dawało, można było się podtruć zdecydowanie.
A dlaczego nie udało się przeciąć z tramwajami?
A dlaczego nie udało się przeciąć z tramwajami?
ŁK
Fajny pomysł z tym przejazdem autobusem przez zajezdnię Woronicza. Miło było posłuchać opowieści na temat ciekawostek związanych z obsługą zajezdni. Minus że w tych autobusach było tak gorąco (jak w saunie). Okna parowały od tego że prawie nic widać nie było...
No trochę to było jak w saunie, jak się przez myjnię jeździłoLukasz436 pisze:Fajny pomysł z tym przejazdem autobusem przez zajezdnię Woronicza. Miło było posłuchać opowieści na temat ciekawostek związanych z obsługą zajezdni. Minus że w tych autobusach było tak gorąco (jak w saunie). Okna parowały od tego że prawie nic widać nie było...
ŁK
Już od kilku lat odbywa się taka formuła zwiedzania zajezdni. 
Początkowo były karkołomne wyjazdy w prawo z tej mniej głównej bramy, ale po czasie zaczęto jeździć w lewo do Ronda Miś.
ŁK
- Solaris U10
Pierwszy raz brałem udział w paradzie tramwajów i muszę przyznać, że byłem nieco rozczarowany przywiezieniem pod zajezdnię kilkadziesiąt minut przed otwarciem.
Na marginesie, przy takiej jeździe bez postojów, to dopiero widać jak strasznie dużo jest ograniczeń prędkości w Alejach i na Grójeckiej...
Na marginesie, przy takiej jeździe bez postojów, to dopiero widać jak strasznie dużo jest ograniczeń prędkości w Alejach i na Grójeckiej...
Jedne i drugie (poza 20 nad Powiślem) powinny niedługo zniknąć.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Zabawy we wspólne parady jak startują z różnych części miasta są organizacyjnie i logistycznie trudne. To jest często trzymanie pasażerów w pojazdach przez kilkadziesiąt minut dla kilku zdjęć i filmu promocyjnego. Moim zdaniem nie warto i dobrze, że w tym roku tego nie było, parady wyjechały punktualnie jak było to zapowiadane.
Zajezdnia i tak została otwarta 15 minut wcześniej, bo o 18 (plan był 18.15 i taka informacja była podana). To był czas potrzebny na ustawienie pojazdów po paradzie, szybką instalację w nich podświetlenia i monitorów informacyjnych oraz rozstawienie stołów z jubileuszowym tortem, co nie byłoby ani bezpieczne, ani łatwe przy tłumie zwiedzających na terenie. Ponieważ ekipa uwinęła się w kwadrans, to zajezdnię otworzyliśmy 15 minut wcześniej niż zapowiadano.Solaris U10 pisze: ↑17 maja 2026, 21:40Pierwszy raz brałem udział w paradzie tramwajów i muszę przyznać, że byłem nieco rozczarowany przywiezieniem pod zajezdnię kilkadziesiąt minut przed otwarciem.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Ja jestem za tym, żeby ruszyły punktualnie, ale móże czas przejazdu był z był optymistyczny 
ŁK