Objazdy i inne okresowe zmiany tras tramwajów - 2026
Moderator: Wiliam
1000 razy wiesz lepiej co się dzieje na sieci. Widać ktoś miał chęć spowolnić jazdę. Ale jeśli po naprawie krzyżaka skończy się ta [10], to tylko się cieszyć i radować.
Ale tam są dwa niezależne od siebie ograniczenia do 10. Jeden to wjazd na rondo a drugie to łączenie szyn przy Widok.
Chociaz dziwi mnie że nie będą wymieniać krzyżownicy przy Centralnym. Jej stan jest równie tragiczny.
Chociaz dziwi mnie że nie będą wymieniać krzyżownicy przy Centralnym. Jej stan jest równie tragiczny.

A nie mieli zamykać odcinka od Nowowiejskiej na jakieś wodociągi? To może wtedy.Bywalec pisze:Ale tam są dwa niezależne od siebie ograniczenia do 10. Jeden to wjazd na rondo a drugie to łączenie szyn przy Widok.
ŁK
Krzyżownica na Centralnym była już jakiś czas temu wymieniana.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Jakiś czas temu? Masz na mysli wymianę sprzed 10-15 lat? Pytam bo nie pamiętam na przestrzeni ostatnich lat żadnego zamknięcia związanego z remontem krzyżownicy. Pamiętam remont przejazdów samochodowych, pamiętam jak często pękają szyny, ostatnie ograniczenie prędkości ledwo zdjęte na przestrzeni miesiąca no i wizualnie wyglada to okropnie. Zwłaszcza tor dla kierunku od Koszykowej do ONZ.

- Krzysztof_J
- Kontakt:
A w zeszłym roku w ramach przebudowy Marszałkowskiej był remont torowiska od ronda Dmowskiego (poza samym rondem) do Królewskiej. To najwyraźniej coś słabo wyszło, skoro już trzeba poprawiać (chyba, że jednak niektórych fragmentów nie ruszano, aczkolwiek z tego co kojarzę, to chyba na całym tym odcinku torowisko wraz z podłożem zostało w zasadzie zbudowane od nowa).
Granica robót była na północ od przejścia przy Widok. Szwankuje odcinek stary.
Jak sama nazwa wskazuje, krzyżownica jest od krzyżowania, a Jerozolimskie wyłączali co najwyżej na wieczory meczowe.Krzysztof_J pisze:A w zeszłym roku w ramach przebudowy Marszałkowskiej był remont torowiska od ronda Dmowskiego (poza samym rondem) do Królewskiej. To najwyraźniej coś słabo wyszło, skoro już trzeba poprawiać (chyba, że jednak niektórych fragmentów nie ruszano, aczkolwiek z tego co kojarzę, to chyba na całym tym odcinku torowisko wraz z podłożem zostało w zasadzie zbudowane od nowa).
ŁK
A generalnie łączenie między nowym a starym ze względu na różnicę w kotwieniu i geometrii szyn.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
A mnie drażni taka bylejakość organizowania remontów.
Podczas prac na Słomińskiego zostawiono kawałek starego toru przed Rondem Radosława no i słynny przystanek na łuku bez widoczności. Czy nie można było od razu pociągnąć do przejścia dla pieszych. Teraz radośnie łuki się wypaczają i stoi ograniczenie prędkości.
Kolejny przykład to właśnie Marszałkowska do patelni mogli zrobić od razu ale ogryzki lubimy zostawiać.
Odcinek od końca nowej trasy przy Redutowej do wjazdu na pętlę Cm. Wolski też mogli pociągnąć to teraz stawiają ograniczenia prędkości.
Dużo można by zrobić ale po co.
Podczas prac na Słomińskiego zostawiono kawałek starego toru przed Rondem Radosława no i słynny przystanek na łuku bez widoczności. Czy nie można było od razu pociągnąć do przejścia dla pieszych. Teraz radośnie łuki się wypaczają i stoi ograniczenie prędkości.
Kolejny przykład to właśnie Marszałkowska do patelni mogli zrobić od razu ale ogryzki lubimy zostawiać.
Odcinek od końca nowej trasy przy Redutowej do wjazdu na pętlę Cm. Wolski też mogli pociągnąć to teraz stawiają ograniczenia prędkości.
Dużo można by zrobić ale po co.
Karierowicze mają się dobrze w firmie która sama promuje kierowników nieudaczników i pozwala im zatrudniać nieudaczników życiowych..... przez to jest jak jest.
Ile czasu ma potrwać remont w al. Niepodległości. Czy od 15.06. będą już rozkłady wakacyjne, czy jeszcze tydzień tramwaje będą co 8/12?
Do połowy września.Georg pisze:Ile czasu ma potrwać remont w al. Niepodległości. Czy od 15.06. będą już rozkłady wakacyjne, czy jeszcze tydzień tramwaje będą co 8/12?
https://infoulice.um.warszawa.pl/prace- ... tramwajow/
ŁK
Nawet dwa. Wakacje dopiero od 29.06. w tym roku.
Patrzę na czynaczas.pl. Na Nowowiejskiej 7-9 tramwajów w kolejce do Niepodległości. Pierwszy w kolejce -12. A to dopiero początek szczytu.
Udały się te objazdy
A ja lepiej nadłożę drogi metrem…
Udały się te objazdy
A ja lepiej nadłożę drogi metrem…
Kłopoty są, ale teraz to akurat echo zatrzymania przy Waryńskiego.