Objazdy i inne okresowe zmiany tras autobusów - 2026
Moderator: Wiliam
- ZielonyJamnik
Przecież ostatnio zabrali 10 brygad. Wyciągnąć wtyczki ze 158, gotowe
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
Przecież zaraz będzie potrzeba trzech nowych zetek (2, 33, 26).
Na 33 i 26 kółko jest po pół godziny, to pewnie będzie jakoś plus minus 6+3d, więc te 10 wtyczek to 1 linia.
Na 33 i 26 kółko jest po pół godziny, to pewnie będzie jakoś plus minus 6+3d, więc te 10 wtyczek to 1 linia.
ŁK
Na Winnice wystarczy obecne 509, a nie jakaś zetka.
Ja jestem chyba ślepy, ale Z26 jeździ cały międzyszczyt IDEALNIE w godzinach 190.
ŁK
W sumie coś w tym jest, 308 jest w planie 3 minuty przed 218, a normalnie wychodzi 8-10.Emyl pisze:It's not a bug it's a feature - przecież 190 nie jeździ w godzinach 190.
ŁK
-
adamrozbicki
w weekend 25-26.07 miała być zamknięta tzw stara Przyczółkowa w Powsinie a 139,239,251 i 519 jeździć objazdem (Drewny). W praktyce wyglądało to tak, że część jeździła objazdem a część nie, jeśli jeździły objazdem to nie zatrzymywały się na żadnym przystanku na objeździe bo nie było ani rozkładów ani naklejek z numerami. Wieczorem w sobotę info o objazdach zniknęło. ZTM to jednak jakiś powiatowy PKS tak jak pani dyrektor z PKS.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Ktoś wie do kiedy mają trwać objazdy z okazji remontu Wiatraka? Ktoś chyba oszalał z tym żeby taki ruch puścić po Międzyborskiej oraz po dopiero co zwężonym odcinku Grenadierów. Cała okolica i to łącznie z karetkami stoi w korku 
- ZielonyJamnik
Chyba jakoś do końca miesiąca całość
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
Skoro 125 też trafiło na objazd, to zapewne parametry skrętu z Grochowskiej w rondo są zbyt ciasne.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Został tylko jeden pas skrętu z Grochowskiej na Rondo. 18 metrowe wozy miałyby problem.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
To są efekty różnych dziwnych pomysłów rodem pewnej organizacji. Teraz jak autobus stoi na przystanku przy Szpitalu to reszta grzecznie za nim stoi. Nawet jak coś na bombach jedzie to nie ma jak mu zjechać. Ale za to przy pasie DOP stoi przystanek (w kierunku TŁ) i z tego co na dzielnicowych grupach czytam to pewna organizacja postuluje puszczenie po tym pasie autobusu
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Nawet nie zauważyłem 125, za dużo tego tam jeździ
To akurat ma sens - Grenadierów powinna być dwukierunkowa na całej długości. To raczej w ciągu Międzyborskiej nie ma miejsca na taki ruch. Dodatkowo Międzyborska od strony północnej powinna być zaślepiona przy skrzyżowaniu z Waszyngtona, żeby całkiem zlikwidować tranzyt. Problemem jest to, że akurat teraz przerobili odcinek przy szpitalu na jeden pas - można to było ogarnąć później.rufio198 pisze: ↑08 wrz 2026, 22:14To są efekty różnych dziwnych pomysłów rodem pewnej organizacji. Teraz jak autobus stoi na przystanku przy Szpitalu to reszta grzecznie za nim stoi. Nawet jak coś na bombach jedzie to nie ma jak mu zjechać. Ale za to przy pasie DOP stoi przystanek (w kierunku TŁ) i z tego co na dzielnicowych grupach czytam to pewna organizacja postuluje puszczenie po tym pasie autobusu