Warszawskie dworce i przystanki kolejowe
Moderator: JacekM
Mieszkańcy Kłobuckiej nie trafią do domu, gdy na tablicy z nazwą stacji będą Wyczółki, czy o co chodzi?
Przeczytałeś artykuł?KacpM pisze:Mieszkańcy Kłobuckiej nie trafią do domu, gdy na tablicy z nazwą stacji będą Wyczółki, czy o co chodzi?
ŁK
Przeczytałem. I dalej nie wiem, co mogłoby być wkurzającego w tej zmianie. Mieszkańcom raczej to wisi.
Jezu, sorry, kompletnie Cię inaczej zrozumiałem.KacpM pisze:Przeczytałem. I dalej nie wiem, co mogłoby być wkurzającego w tej zmianie. Mieszkańcom raczej to wisi.
ŁK
-
Placuszek44
To teraz ciekawe jaką nazwę dostanie pętla 165 na Wyczółkach.
Było Lotnisko Okęcie, Okęcie i Warszawa-Okęcie i jakoś się żyłoPlacuszek44 pisze:To teraz ciekawe jaką nazwę dostanie pętla 165 na Wyczółkach.
ŁK
A dubli PKP-xyz oraz xyz to mamy sporo.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- fik
- Naczelne Chamidło
Rzadki przykład, kiedy nowa nazwa jest dużo lepsza od poprzedniej. Pozostaje mieć nadzieję, że to oznacza, że przystanek pod wiaduktem Poleczki nigdy nie powstanie, bo nie będzie dla niego już nazwy 
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Ja bym wrócił Fabrykę Domów.HubAN pisze:Wyczółki-Poczta![]()
Pierwotnie same Wyczółki chyba były na końcu Kłobuckiej, ale mogę coś mylić, bo to dawno było.
ŁK