Wypadek 7717 na Bitwy Warszawskiej
- ZielonyJamnik
Wypadek 7717 na Bitwy Warszawskiej
Jakiś bardzo wypadek Grójecka x Bitwy Warszawskiej. Zderzyły się 14 z 186, ale ten z 186 uciekł uszkodzonym autobusem... Do tego uszkodzona sygnalizacja drogowa.
Update: zostało na Bitwy uszkodzone z 10 samochodów. Przeleciał przez skrzyżowanie ze Szczęśliwicką z 80km/h.
Ponoć wylądował w przejściu podziemnym na RZS
Update: zostało na Bitwy uszkodzone z 10 samochodów. Przeleciał przez skrzyżowanie ze Szczęśliwicką z 80km/h.
Ponoć wylądował w przejściu podziemnym na RZS
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
Ponoć nie mógł się zatrzymać, tak mówi gość w TVN24. Elektryk, nie widzę numeru bocznego, ale pewnie łatwo ustalicie.
ŁK
- ZielonyJamnik
7717 jak już.
-
stołecznynocnik
https://tvn24.pl/tvnwarszawa/ochota/war ... -st9129454
7717, wcześniej przywalił w 7 pojazdów, nie zadziałał hamulec
7717, wcześniej przywalił w 7 pojazdów, nie zadziałał hamulec
Operacja się udała, pacjent zmarł.
W takim autobusie nie da się zrzucić biegu na N od Banacha do RZS? Włączyć ręcznego jakiegoś?
ŁK
No to co? Zawieszenie przewoźnika jak w 2020 roku?
- ZielonyJamnik
Oczywiście że się da, pewnie spanikował
-
stołecznynocnik
Dopiero po przebadaniu kierowcy będą podejmowane działania.
Na chwile obecną będą też analizować zapisy z kamer aby sprawdzić jakie działania podejmował kierujący aby zahamować wozem.
Na chwile obecną będą też analizować zapisy z kamer aby sprawdzić jakie działania podejmował kierujący aby zahamować wozem.
- ZielonyJamnik
Jak dla mnie mógł zawór Westgate się przyciąć, to jest wada tych silników. Miałem tak kiedyś, że ja naciskam gaz, a autobus jedzie. Trzeba było dosyć mocno wcisnąć hamulec. Szczególnie to widoczne było w 43xx gdy na 1 biegu przy 1700obr puściło gaz i szybko naciskało hamulec to autobus potrafił jechać. Ale do tej pory się po dłuższej chwili zatrzymywał. A skrzyżowanie Bitwy x Grójecka przejechał na pełnych obrotach, sam słyszałem bo widziałem go po skoszeniu tramwaju
-
stołecznynocnik
I pomimo tego, że przywalił w jakieś tam osobówki po drodze to dalej nie 'wyhamowało' to autobusu w jakimś stopniu? Wiadomo że bieg ciągnie do przodu ale to nie bieg go napędza. Nawet jak nie naciskasz hamulca i nie naciskasz gazu to przy jeździe vmax w końcu zacznie zwalniać? Ręczny hamulec też nie zadziałał, nie miał jak luz wrzucić? Nie ma tam jakichś awaryjnych hamulców?
Wycofać wszystkie solarisy!
Btw jakiś spory element napędowy leży na rondzie, może silnik?
Btw jakiś spory element napędowy leży na rondzie, może silnik?
ŁK
- ZielonyJamnik
Moim zdaniem N + ręczny by starczył, ale w tej dokładnie kolejności. Tak jak pisałem, pewnie panika go zjadła, widziałem tylko jak ratował żeby nie staranować osobówek z środkowego pasa Bitwy przy Grójeckiejstołecznynocnik pisze: ↑05 lip 2026, 19:50I pomimo tego, że przywalił w jakieś tam osobówki po drodze to dalej nie 'wyhamowało' to autobusu w jakimś stopniu? Wiadomo że bieg ciągnie do przodu ale to nie bieg go napędza. Nawet jak nie naciskasz hamulca i nie naciskasz gazu to przy jeździe vmax w końcu zacznie zwalniać? Ręczny hamulec też nie zadziałał, nie miał jak luz wrzucić? Nie ma tam jakichś awaryjnych hamulców?
1058 jeszcze tam stoi prostopadle do BW1920, ale może jako dach nad głową
ŁK