Nie koncert w Progresji a piknik na pożegnanie lata na Bielanach.
Zmiany od września 2026
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Dziwne. Jak jest piknik na Bielanach to na 197 puszczają przeguby, a jak jest w weekend mecz na (wiele razy większej) Legii to na 141 nigdy przegubów nie dają i do autobusu wcisnąć się nie sposób.
A na 107 jeżdżą mikrobusy wówczasman1956 pisze:Dziwne. Jak jest piknik na Bielanach to na 197 puszczają przeguby, a jak jest w weekend mecz na (wiele razy większej) Legii to na 141 nigdy przegubów nie dają i do autobusu wcisnąć się nie sposób.
Zakładam że duże autobusy na 197 zamawia organizator.
ŁK
Sądzę, że temat ten jest w XXI wieku przez poważną instytucję miejską, jaką jest ZTM, do ogarnięcia. Oczywiście teoretycznie, bo praktycznie to nikt tego z ZTM-u od lat nie zauważa.
Koszty przegubów? Każdego weekendu na miasto wyjeżdża od 20 do 40 przegubowych dziwadeł, więc jak widać koszty tu nie mają aż takiego znaczenia.
Do końca sezonu w weekendy zaplanowanych jest 13 meczów. Dzienne daty są już od dawna znane.
Jeszcze apropos kosztów: Legia płaci Miastu ok. 4 mln zł rocznie za dzierżawę, Warszawa płaci Legii 1,8 mln zł rocznie za promocję, więc relacje organizacyjno-finansowe pomiędzy obydwoma podmiotami są dość bliskie. Krótko mówiąc: temat zwiększenia 1-2 razy w miesiącu pojemności wozów każdy średnio rozgarnięty urzędnik byłby w stanie ogarnąć.
Koszty przegubów? Każdego weekendu na miasto wyjeżdża od 20 do 40 przegubowych dziwadeł, więc jak widać koszty tu nie mają aż takiego znaczenia.
Do końca sezonu w weekendy zaplanowanych jest 13 meczów. Dzienne daty są już od dawna znane.
Jeszcze apropos kosztów: Legia płaci Miastu ok. 4 mln zł rocznie za dzierżawę, Warszawa płaci Legii 1,8 mln zł rocznie za promocję, więc relacje organizacyjno-finansowe pomiędzy obydwoma podmiotami są dość bliskie. Krótko mówiąc: temat zwiększenia 1-2 razy w miesiącu pojemności wozów każdy średnio rozgarnięty urzędnik byłby w stanie ogarnąć.
Od września wszyskie brygady całodzienne w ds na 713 poza bwl z 194 są na przeguba.
Solówki na 518 to tak na stałe w DS?
Podejrzewam, że w związku z dzisiejszym wieczornym objazdem przez Dorodną i Klembowską.
Tam raczej dla przeguba nic trudnego nie ma
Natomiast wczoraj pojawił się przegub na 104,, może to przypadek, ale dziś zauważyłem leżący pachołek na lewoskręcie z Echa Leśne w Juranda, ze śladami dużych kół na krawężniku
Jakieś 3 lata temu jak te skrzyżowanymi jeszcze nie bylo dopieszczone pod wozy 12m, przekręciłem znak żeby prawym lustrem nie zaczepiać i widzę że na stałe ten zabieg ułatwia ten lewoskręt
- R-9 Chełmska
Po coś są te przerzuty solowek z R1
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Po kasację 18-letnich Solarisów...
Solówką gorzej jak przegubem. Wracałem objazdem, ale tragedii nie było. Tylko zawracanie na skrzyżowaniu z Ekspresową, bo przy Osiedlu Potok nie można było już powiedzieć by skręcić w Żerańską...
-
adamrozbicki
Pan kierowca wychodzi z kabiny, żeby przekręcić znak drogowyJurand pisze: ↑wczoraj, 11:15Tam raczej dla przeguba nic trudnego nie ma
Natomiast wczoraj pojawił się przegub na 104,, może to przypadek, ale dziś zauważyłem leżący pachołek na lewoskręcie z Echa Leśne w Juranda, ze śladami dużych kół na krawężniku
Jakieś 3 lata temu jak te skrzyżowanymi jeszcze nie bylo dopieszczone pod wozy 12m, przekręciłem znak żeby prawym lustrem nie zaczepiać i widzę że na stałe ten zabieg ułatwia ten lewoskręt![]()