Biorąc pod uwagę, że nie tyle rośnie, co już urosło nam pokolenie, dla którego komunikacja miejska "nie jest oczywista" oraz to, że dla WIELU osób podróż inaczej niż autem (swoim/służbowym lub uberem) jest defaultowym rozwiązaniem - taka kampania JEST OCZYWISTA.
Tak, nie powinno się malować trawy na zielono, ale zaprezentowane hasło (Twój wybór, Twój czas, Twoje miasto) pokazuje, że ma to zmierzać w tym kierunku (choć to "Twoje miasto" jest takie na siłę...).
BTW. Niedawno Uber reklamował się m.in. na stacjach metra jako coś oczywistego i lepszego ("xx% ludzi czuje się bezpiecznie podczas nocnego powrotu do domu"), teraz Bolt wypuścił kampanię w stylu "gdzie jedziemy?", a niedawno miał taki przekaz w reklamach na Instagramie:
"W takich momentach Bolt to mój plan B - nie tylko dlatego, że jest szybko i mam go zawsze pod ręką. Po prostu, kiedy jadę sama, chcę czuć się spokojnie i bezpiecznie dlatego zawsze udostępniam komuś swój przejazd. Dzięki temu ktoś bliski widzi na żywo, gdzie jestem i dokąd jadę. A oprócz tego apka udostępnia szereg funkcji bezpieczeństwa, mój przejazd jest monitorowany w czasie rzeczywistym, a w razie czego mam też pod ręką przycisk SOS czy opcję nagrywania dźwięku w czasie przejazdu

"
Srsl, żyjemy w czasach, że nie tylko ofertą trzeba walczyć, ale wpierw trzeba poinformować o tym, że oferta w ogóle istnieje (np. o zwiększaniu częstotliwości ZTM nie informuje nigdzie poza własną stroną...).