Dawno nic nie zapodawałem publicznie, więc postanowilem narobić zaległości

Przedstawiam poniżej swoją wizję układu linii autobusowych do Śródmieścia na Jelonkach. Opiera się on na liniach czerwonych stałych, a jego podstawowym założeniem jest brak dublowania się połaczeń i zapewnienie każdemu fragmentowi osiedla szybkiego dojazdu w jak najwięcej ważnych miejsc. I tak, Lazurowa (od Człuchowskiej do Szeligowskiej) oraz Człuchowska miałyby do Śródmieścia po dwie czerwone linie, w miarę możliwości obsługujące odrębne obszary i zapewniające dowóz do większości ważnych strategicznie punktów: Lazurowa - Dw. Centralny, Zachodni, Pl. Zawiszy, Patelnia, Politechnika; Człuchowska - ciąg Górczewska - Al. Solidarności, ciąg Kasprzaka - Świętokrzyska (do dworców oraz Zawiszaka dowożą linie kursujące i Lazurową, i Powstańców Śląkskich).
Wyglądałoby to tak:
105 HUTA - ... - Połczyńska - Wolska - CM. WOLSKI (zredukowane do roli dowozówki-obwodówki
albo i nawet jakoś na Włochy/Okęcie go pchnąć
; jednocześnie konieczne byłoby wzmocnienie 109)
125
516 MIĘDZYLESIE - ... - Al Solidarności - Leszno - Górczewska - Powstańców Śląskich - Człuchowska - Lazurowa - OS. GÓRCZEWSKA (zastąpienie w relacji Człuchowska - Górczewska oraz na samej Górczewskiej linii 501, której trasa zostaje wyprostowana; zapewnienie szybkiego dojazdu całym północnym Jelonkom do Pl Bankowego i na Pragę); 12/15//20 (analogiczną częstotliwość musiałoby otrzymać 525)
506 bez zmian; 12/15//20
501 STEGNY - ... -
Kasprzaka - Wolska - Połczyńska - Szeligowska - Lazurowa - OS. GÓRCZEWSKA (uproszczenie trasy, likwidacja dublowania poszczególnych relacji); 12/15//20
515 REMBERTÓW (nie wnikam w trasę w tamtych rejonach oraz na Grochowie) - ... Trasa Łazienkowska - Wawelska - trasa 408 - OS. GÓRCZEWSKA; 12/15//20
408 - kasacja.
Co Wy na to?
[ Komentarz dodany przez: hafilip84: 2007-01-16, 13:58 ]
Korekta tytułu
[ Komentarz dodany przez: Dennis: 2007-01-16, 14:40 ]
A coś z nim było nie tak
[ Komentarz dodany przez: Dennis: 2007-01-19, 15:18 ]
Zmieniłem trasę 501 na poprawną (według mojego zamysłu)

Za zamieszanie przepraszam